Wat moeten we doen voor een schone oogst van uien?

Gewasbescherming
Boxer proef Rutten

De onkruidbestrijding in uien geeft het beste resultaat wanneer een strak schema wordt gehanteerd. In de periode tussen opkomst en het eerste pijpje is extra voorzichtigheid geboden.

Dit jaar en volgend jaar vervallen er herbicides in de uienteelt. De gereedschapskist wordt steeds leger. Het wordt moeilijker om een teelt zoals uien tot aan de oogst vrij van onkruid te houden. Voor een schone oogst is het van belang om vroeg in het seizoen geen gaten te laten vallen en de intervallen kort te houden. Maar, ook om de juiste middelen op het juiste moment in te zetten. Ook in 2021 gaat Syngenta u helpen met de uienteelt.  

In de proef willen we laten zien hoe Boxer® presteert in diverse tankmixen vanaf opkomst. Boxer® heeft zowel een bodem-, als contactwerking. Naast Boxer hebben wij ook Dual Gold®. Dual Gold is met name nodig om de late veronkruiding tegen te gaan.

Kortom, in Rutten is er een interessante proef die u dit seizoen kunt komen bekijken. Let op uw e-mail! Want u kunt een uitnodiging verwachten om begin juni deze proef te mogen bezoeken.