Wortelonkruiden aanpakken! | Syngenta Nederland

You are here

Wortelonkruiden aanpakken!

Gewasbescherming
11.09.2019
wortelonkruiden zoals kweek aanpakken

Wortelonkruiden nemen de laatste jaren hand over hand toe. De inzet van chemische gewasbescherming na inzaai van groenbemesters voor de vergroening is niet toegestaan. Dit zorgt ervoor dat de mogelijkheden voor bestrijding in het najaar beperkt worden.

Zorg ervoor dat als u percelen heeft zónder vergroeningsmaatregelen dat u hier alle kansen benut om wortelonkruiden aan te pakken. Een toepassing in de stoppel is goed mogelijk zodra de wortelonkruiden weer voldoende hergroei vertonen. Voor de bestrijding van wortelonkuiden in granen wordt altijd een middel op glyfosaatbasis ingezet.

Touchdown Quattro  is een glyfosaatformulering in  een unieke samenstelling die er voor zorgt dat het middel snel wordt opgenomen. Het is daardoor snel regenvast en het wordt goed getransporteerd, tot diep in de wortels. Juist door deze goede systemische werking is het prima geschik voor de bestrijding van bijvoorbeeld kweek in granen.  

Advies onkruidbestrijding in de stoppel

De dosering voor tijdelijk onbeteelde tereinen is 2 tot 6 ltr/ha.
De dosering is afhankelijk van het te bestrijden onkruid (eenjarige onkruiden 2-4 l/ha, overblijvende grassen 3-4 l/ha, overblijvende breedbladige onkruiden 4-6 l/ha).

Waarom Touchdown Quattro? 

  • Touchdown Quattro is een perfecte glyfosaat met een ideale formulering
  •  snelle opname in het onkruid met een diepe systemische werking
  •  snelle werking en goede regenvastheid
  •  breed etiket, dus ook inzetbaar in allerlei andere toepassingen
  •  rendabel in het gebruik