Arietta laat opnieuw een goede zettingscapaciteit zien | Syngenta Nederland

You are here

Arietta laat opnieuw een goede zettingscapaciteit zien

06.03.2018

Huidige situatie

Deze week zijn van Arietta de eerste vruchten geoogst met een gemiddeld vruchtgewicht tussen de 180-200 gram. De goede zettingscapaciteit van Arietta komt dit jaar opnieuw duidelijk naar voren. Door de tegenvallende instraling zien we bij verschillende  grove groene  rassen dit jaar moeite met de eerste zetting in week 3 t/m 5. Dit was bij Arietta zeker geen probleem. De bloemen waren mooi (niet te grof) klaar voor de volgende zetting.

Instraling jan feb 2018

Strategie

Arietta wordt dit jaar op 3 en 4 stengels geteeld. Afhankelijk van de plant/zaai datum is de eerste zetting op het 2de,3de oksel aangehouden. Zowel in de 3 als 4 stengel systemen zijn er 6 vruchten per plant aangehouden. Er zijn bedrijven die 2 vruchten boven elkaar er aan hebben laten komen en er zijn bedrijven die boven de eerste gezette vrucht een oksel hebben leeg gehaald. Door deze plantbelasting blijft een groeikrachtig ras als Arietta mooi in balans.

Advies voor de komende periode

Bij gewassen met 2 vruchten boven elkaar is het van belang om vroeg te beginnen met oogsten en de laatste vrucht van een plant iets later oogsten om de plant mooi in balans te houden.  Bij Arietta is dit geen probleem omdat hij dikwandig is en zeer traag doorkleurt.

Doordat Arietta gemakkelijk zet is het niet nodig om te werken met lage voornacht temperaturen. Na de zetting is het belangrijk om voldoende tempo op het gewas te houden. Het vruchtgewicht van de eerste 2 zetsels kan eerder te zwaar worden wat de groei ten nadele komt.

Arietta de groene dame Arietta de groene dame
>> Hebt u een vraag of een opmerking over deze teeltinfo? Neem dan graag contact op met een van onze paprika-experts!

>> Download HIER de complete teelthandleiding van Arietta!

>> Teler Geert Bouten, aangesloten bij veiling ZON en paprikatelersvereniging Pamosa in het nieuws met Arietta en SoUnique! Lees HIER het artikel!