Teeltinfo 4 - Gina krachtig genoeg | Syngenta Nederland

You are here

Teeltinfo 4 - Gina krachtig genoeg

24.06.2019

Terugblik

De meeste gewassen zijn goed in balans gekomen, met een regelmatige vruchtaanmaak. Toch blijft Gina krachtig genoeg om de komende periode groei en kwaliteit te waarborgen.

Huidige situatie

Instraling juni 2019
De lichtomstandigheden waren nogal wisselvallig, zoals te zien in bovenstaande grafiek. Enkele mooie dagen werden afgewisseld met dagen van erg weinig instraling.

Gina in het gewas Gina - uniek in rood

Vooruitblik

Hierbij enkele belangrijke punten voor de komende periode:

  • De afgelopen twee jaar hebben we gezien dat Gina zeer sterk is tegen ouderdoms stippen in vergelijking met de referentie rassen in de markt.
  • Evengoed adviseren wij om elke week rond te gaan met oogsten.
  • Door zijn dikke vruchtwant is Gina zeer sterk tegen brand vlekken, blijf wel de vrucht temperatuur in de gaten houden. Het is sterk afhankelijk van de ligging van de kas en glas type wanneer men op zonnige dagen moet gaan schermen.
  • Wij adviseren ook om op een oksel te blijven snoeien om de plant voldoende open te houden, bij extreem weer kan men iets verder uit de kop weg blijven met toppen.
  • Bij een krachtig gewas als Gina moet men koude koppen voorkomen - dit geeft een verhoogd risico op smetkoppen (Mucor). Ook hebben we gezien dat de laatste tijd bij heldere dagen de uitstraling groter is als men denkt en dan worden de koppen snel te koud. Dan komt de activiteit van de kop stil te staan, terwijl de wortels nog staan te duwen. Houd hier rekening mee met de klimaat sturing en ga geleidelijk naar de nacht.

Hebt u vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op!