Bouw van moderne tomaten-demokas van start

Groentezaden
Nieuwe tomaten demokas

>> Click here for the English version!

  • Sneller hoogwaardige en innovatieve rassen in de keten brengen

  • Positie in een dynamische markt versterken

Syngenta kondigt de bouw van een tomaten-demokas aan. De kas wordt gebouwd op een ideale, goed te bereiken plek in Maasland. Vandaag ondertekenden Arend Schot, hoofd EAME groentezaden en Arjan Bassie, algemeen directeur Hortics BV en toekomstig beheerder, samen een contract.

Arend Schot and Arjan Bassie - new tomato demohouse

Trefpunt

De demokas is in de eerste plaats een R&D vestiging met een cruciale rol in de ontwikkeling van de tomatenrassen voor de toekomst. Daarnaast wordt het een belangrijk trefpunt waar onderzoek en markt samenkomen en waar klanten en relaties het huidige en toekomstige assortiment kunnen bekijken.

Syngenta investeert in het versnellen van innovaties, om in een steeds veranderende markt de beste oplossingen voor de telers, de keten, de consument en het milieu te vinden. Arend Schot: “Al decennia focust Syngenta op het ontwikkelen van rassen die goed aansluiten bij de wensen van de consument: smaak, gemak, diversiteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid. De snoeptomatenrassen Angelle en Sweetelle zijn daar fantastische voorbeelden van. Dit kan alleen in samenwerking met onze partners in de hele keten. Met onze nieuwe demokas zorgen wij voor een ontmoetingsplek waar we samen met onze ketenspartners ervaring delen en innovatieve ideeën bedenken.”

Modern en duurzaam

Syngenta is marktleider in diverse tomaat-segmenten en deze investering is een belangrijke middel om haar positie verder uit te bouwen. De kas stelt het veredelingsbedrijf in staat om rassen onder de juiste omstandigheden te selecteren, zowel in belichte als onbelichte teelt. De kas wordt modern uitgerust om sneller en efficienter te kunnen veredelen en speelt in op de toename van nieuwe technologieën wereldwijd.

De nieuwe kas wordt voorzien van een duurzaam energiesysteem voor warm water en electriciteit en van verschillende technieken voor een energiezuinige teelt. Ook wordt de mogelijkheid verkend om aan te sluiten op het geothermisch netwerk in het gebied.

In de kas komen er verschillende afdelingen voor belichte en onbelichte teelten, met een totaal teeltoppervlakte van 14000 m2, waaronder 1500 m2 open voor bezoekers. De ontvangstruimte zal mogelijkheden bieden om evenementen en vergaderingen te organiseren. Naar verwachting zal de nieuwe R&D vestiging in de lente 2020 volledig operationeel zijn.

Voor meer informatie, neem contact op met Marie Legendre: [email protected] of +31610973986.