Depona: bruisende cocktail vol voordelen! | Syngenta Nederland

You are here

Depona: bruisende cocktail vol voordelen!

Groentezaden
11.04.2019

Met Depona voegen wij een aantrekkelijke cocktailtomaat toe aan ons assortiment. Depona is de naam van het ras T314058, dat reeds een aantal jaren uitvoerig werd beproefd in de praktijk. Het is een productieve cocktailtomaat met een vruchtgewicht van 35-42 g.

Wat maakt Depona zo aantrekkelijk? 

Depona is een ras met een uitzonderlijk mooie trospresentatie. De trossteel is grof en zeer goed houdbaar en de vruchten hebben een dieprode, glanzende uitstraling. De vruchten zijn perfect geschakeld waardoor de trossen, ook bij hoge aantal vruchten (10-11) heel mooi vlak blijven. De vruchten zijn stevig en hebben een hogere zoetheid in vergelijking met de referentie in de markt (zie grafiek, cijfers WUR).

Depona smaakresultaten

Het succesrecept van Depona

Ook in de teelt is Depona een uitblinker: door het eerder open planttype verlopen gewaswerkzaamheden vlotter en is er bijvoorbeeld geen noodzaak om kopblaadjes weg te halen. De vlotte zetting en de vlakke trosvorm maken het oogsten makkelijker en sneller. Bovendien ligt het vruchtgewicht van Depona 3-4 g hoger dan de referentie en worden iets minder trossen aangemaakt. Al deze eigenschappen resulteren in een sterk verbeterde oogstnorm.  

Qua productie is Depona een topper. De vlotte zetting en het iets hogere vruchtgewicht resulteerden in verschillende proeven in een meerproductie van 5-10%.

Ten slotte biedt Depona ook op vlak van resistenties een meerwaarde: het uitgebreide resistentiepakket, inclusief meeldauwtolerantie, bespaart de teler tijd en middelen!

Meer te weten komen over Depona? Neem contact met ons op of bezoek onze rassenpagina!

Syngenta - Depona cocktail