Ik wist niet dat er zoveel kleuren snoeptomaten zijn | Syngenta Nederland

You are here

Ik wist niet dat er zoveel kleuren snoeptomaten zijn

Groentezaden
07.05.2019
Kinderen houden van tomaat

“Mara had vandaag snoeptomaatjes mee naar school, in haar broodtrommel, en die was ze aan het eten tijdens de lunch. Toen ze er nog een wilde pakken, waren ze al op.” Dat vertelt Marilène. Eigenlijk vindt ze het maar raar, want zelf houdt ze helemaal niet zo van tomaatjes. Nee, dan Ethan. Tomaten zijn zijn lievelings. Hij eet ze liever dan snoep.

Dat er zoveel verschillende kleuren waren wist ik niet!  Ik kende de rode en de oranje, maar die gele heb ik nog nooit gezien,

vertelt Marilène (9 jaar). Ook Mara, haar buurmeisje en vriendin, wist niet dat er zoveel verschillende tomaten waren. Ze proeven vandaag allerlei soorten snoeptomaten. Ethan (7 jaar) is een echte kenner - en dat is niet gek. Hij eet het liefste de hele dag door tomaten. Tomaten of sushi, want dat is zijn favoriete eten. Hij krijgt ze mee naar school en thuis zet zijn moeder voor het avondeten vaak ook een bakje op tafel. De lichtrode vindt hij het mooiste, maar de donkerrode zijn het lekkerste. Lekker zoet. Best raar, want van zoet snoep houdt hij helemaal niet zo.

Bij Mara gaat snoep er wel in, maar ze vindt tomaten even lekker. “Als het maar lekkere tomaten zijn. En dat zijn het eigenlijk altijd wel.” In haar broodtrommel krijgt ze meestal rode snoeptomaten mee naar school. En soms komkommers. Soms koopt ze zelf ook tomaatjes, met haar ouders, in de supermarkt. “In zo’n doos, of in een emmer.” Dat doet Ethan ook vaak. “Bij een supermarkt hier in de buurt kun je zelf je tomaten scheppen. Dan kun je kiezen welke kleur je wil. Of je doet ze allemaal door elkaar.”

Al die verschillende kleuren en vormen tomaten. Van Mara en Marilène mogen er nog wel een paar bij. Blauw, of roze, of paars. Maar nu zijn het er al bijna te veel om te proeven. “De donkerrode smaken het meeste naar gewone tomaten. Die rode hebben een knallende smaak en die gele zijn veel rustiger, maar wel zoeter”, vindt Mara. De oranje vindt ze het lekkerste en de donkerrode het minste. “Die zien er ook maar gek uit. Die lijken op een pit van een avocado.”

“Die gele lijken op een druif, of op een citroen”, vindt Marilène. “Maar ze smaken er helemaal niet naar.” Want ze zien er misschien lekker uit, maar toch heeft Marilène tomaten liever in de soep of in de pasta. Rauw is niets voor haar. En als ze dan toch in je broodtrommel zitten? “Dan geef ik ze aan Mara. Die vindt ze het allerlekkerste.”

Mara, Marilène en Ethan aten snoeptomaten van Syngenta: Angelle, Ivorino, Bamano, Funtelle, Sweetelle, Nebula en een snoep-Kumato. Syngenta biedt een ruim assortiment snoeptomaten aan en is marktleider van het segment. Dat smaken verschillen is duidelijk! Maar hoe en waarom? Het veredelingsbedrijf is nieuwsgierig naar wat de consument vindt om daarmee de tomaatjes van morgen ontwikkelen. Voor iedere smaak een tomaat! Laten we heerlijke en gezonde snacks breder toegankelijk maken!

Dit verhaal is ook in de Primeur speciaal tomaat eind april 2019 verschenen!

logo snoepzemaatjes

Wat gaan kinderen van onze tomaatjes maken? Lees verder!

Voor alle vragen, neem aub contact op met Marie Legendre, [email protected], +31610973986.