Kinderen lopen weg met tomaten | Syngenta Nederland

You are here

Kinderen lopen weg met tomaten

Groentezaden
19.06.2019
Kinderen houden van tomaat

Op 5 juni organiseerde Syngenta een Snoep’ze maatjes-Party bij Tomatoworld in Honselersdijk. Een feestje voor jonge ‘foodies’ van 4-12 jaar. Samen met hun ouders leren ze snoeptomaatjes van binnen en buiten kennen.

Jong geleerd

Uit onderzoek blijkt dat de jongste kinderen (1-4 jaar) voldoende groente en fruit binnenkrijgen. Helaas, vanaf vier jaar daalt de hoeveelheid met grote stappen.

Marie Legendre, marketing specialist bij Syngenta: “Onze snoeptomaatjes hebben tijdens dit evenement een nog mooiere plek veroverd in de harten van de kleine gasten. Deze kleine, vrolijk gekleurde, gezonde en vooral heerlijke tomaatjes hebben in de afgelopen jaren hun weg gevonden als snack bij de consument. In de lunchtrommel, bij de picknick, de borrel of in de auto. Maar weten ze wel waar ze precies vandaan komen, hoe ze groeien en of ze allemaal hetzelfde smaken? En wat kun je nog meer doen met zo'n klein tomaatje, dan snoepen? Vandaag hebben de kinderen op een speelse manier met onze tomaatjes kennisgemaakt. Uit de prachtige foto’s en reacties blijkt dat ze het verschrikkelijk naar hun zin hadden. Ik weet zeker dat de kinderen en hun ouders anderen gaan inspireren met mooie verhalen en weetjes over tomaten! Echt voor herhaling vatbaar, zo'n leuke middag!" 

Cooking wIth snack tomatoes Tomaten spiesjes

Tomatenkennis doorgeven

Tijdens het evenement leerden de kinderen en hun ouders alles over de snoeptomaatjes. Eerst door middel van een inspirerende rondleiding in Tomatoworld in Honselersdijk. Daar hoorden ze Kris Goen, product manager bij Syngenta wat er allemaal bij komt kijken om een tomaat te kweken. Ze mochten de verschillende soorten proeven, ruiken, vergelijken en daarna in de keuken aan de slag om creatieve gerechtjes te maken onder leiding van oud-Noma chef Marnix van Benschop. Ze maakten mini-hamburgertjes, nigiris, kleurrijke en übergezonde spiezen. Ook gevulde tomaatjes met bulgursalade, bladerdeeghapjes met mozerella en een belegde kleine pizza.  

Cooking with snack tomatoes Snoepfeestje

Wat doet Syngenta

Syngenta is een zaadveredelingsbedrijf dat deze snoeptomaatjes-rassen ontwikkelt: de architect van de groentjes van morgen. Het bedrijf investeert veel in het verzamelen van inzichten vanuit de markt en is zeer benieuwd naar de mening van kinderen. Ze zijn immers de consumenten van vandaag en morgen. “Hoe meer we over de consument weten, hoe beter we geschikte tomaatjes kunnen ontwikkelen,” volgens de dames van het tomatenteam van Syngenta.

Bekijk de video!

Om deze content te kunnen zien moet u de Marketing Cookies inschakelen.

Alle recepten die de kinderen hebben gemaakt, geproefd en goedgekeurd :-) vindt u HIER!

Voor meer informatie, neem gerust contact op met Marie Legendre, +31610973986 of [email protected].