Potbloemkool-proef 2020 | Syngenta Nederland

You are here

Potbloemkool-proef 2020

Groentezaden
15.06.2020
Bloemkoolnieuws

Speedstar verrassend vroeg, groeikrachtig en zeer uniform!

Deze potplanten-proef wordt jaarlijks gedaan. Alleen dit jaar werd het georganiseerd door Vollegrondsgroentenet en deden meerdere zaadbedrijven mee.  In het verleden deden we het met 8cm perspot en 6cm perspot maar omdat er steeds minder 8cm pot wordt gezet zijn we over gegaan op 6cm en 4cm stertray.

De proef is 17 maart geplant en er is acrieldoek over heen gegaan om de groei te verkorten. De gewassen stonden er mooi op en zo konden we de verschillen in groeidagen en groeikracht goed zien.

En hoe ging het met de Syngenta rassen?

Een mooie verrassing van de proef was Speedstar die vroeg was, veel gewas maakte en heel uniform in de oogst was. Ook de Easytron deed het goed op de stertrays was hij al zelfs helemaal weg geoogst! Dit zou een vervanger van Brunel op de stertrays kunnen zijn. De SGC1011 toonde een iets te kort gewas. Easytop goed gewas en goede kwaliteit kool. Bering mooi en gezond gewas, met een goede kool kwaliteit. Aerospace stertray stond mooi met goed gewas en is een paar dagen later dan Brunel. Ansari stertray oogst deze week. Guideline stertray oogst deze week. Cleozil stertray staat heel mooi en de eerste kolen waren te zien.

Om deze content te kunnen zien moet u de Marketing Cookies inschakelen.

Het verslag vanuit Vollegrondsgroente.net is HIER te lezen.

Neem contact op met onze expert voor alle vragen!