Brassica Conference: bekijk nu de video! | Syngenta Nederland

You are here

Brassica Conference: bekijk nu de video!

15.02.2018

Om deze content te kunnen zien moet u de Marketing Cookies inschakelen.

St Pol-de-Léon, Noord-oost Bretagne, sleutelgebied voor de koolteelt

Brassica Conference Syngenta
Tweehonderd stakeholders van de koolsector uit heel Europa waren uitgenodigd op de Brassica Conference, die in St Pol-de-Léon afgelopen 11 januari plaatsvond. St Pol-de-Léon ligt middenin de belangrijkste koolproductie-regio van Frankrijk en is een sleutelgebied voor de ontwikkeling en het testen van diverse koolsoorten.

Dit event was een unieke gelegenheid om onderwerpen rondom de koolmarkt(en) ter sprake te brengen: consumptie en trends, productie wereldwijd, het opkomende probleem van ziektesresistentie met aandachtpunten voor een verantwoorde gewasbeschermingsstrategie en resistentie-veredeling perspectieven.

Het hoogtepunt van het event was het bezoek aan het prachtige demoveld waar de assortimenten spruitkool, savooikool, witte en rode sluitkool gepresenteerd werden. Daarnaast ook innovaties zoals de rode boerenkool, de paarse spruiten Coraletta™ en de drie Frivole rassen (groen, paars en rood), vermarkt onder de naam Frisetta™. Aandacht voor ziektes-resistentie was ook in het veld te zien door middel van verschillende ziekteproeven waar de aantasting op referentie rassen duidelijk was te zien, naast resistente of minder gevoelige rassen.

In de huidige context, met hoge ziektedrukte en maatschapelijke verwachtingen om het gebruik gewasbescherimngsmiddelen te verminderen, is het werk van Syngenta op gebied van resistentie-veredeling van heel groot belang voor de hele sector. Door een sterke R & D organisatie, kunnen telers op ons rekenen, om door innoverende resistente rassen hun teelten te verduurzamen en de consumenten van veilige en kwalitatieve producten te blijven verzekeren.

volgens Emmanuel Deschamp, Syngenta Brassica Product Manager.

Syngenta’s resistentie-veredelingsprogramma's focussen op drie belangrijkke ziektes: ringspot (Mycosphaerella), knolvoet en witte roest (Albugo), en op het onderzoek op trips.

Voor de eerste keer, kregen de deelnemers van de Brassica Conference de kans om nieuwe rassen te zien en beoordelen, die resistentie-perspectieven beloven:

  • Twee savooikoolen die knolvoet-, witte roest- en Mycosphaerella-resistenties combineren
  • Een spruitkool die resistentie tegen witte roest en Mycosphaerella biedt
  • Een spruitkool en een sluitkool die het knolvoetresistent assortiment komen aanvullen
  • Een rode sluitkool resistent tegen Mycosphaerella
  • Een witte sluitkool resistent tegen Mycosphaerella

Wilt u de verschillende presentaties en foto's van het event zien? Neem dan contact op met Marie Legendre, [email protected], +31 (0) 610 973 986