Frivoletta, een vrolijk kooltje met karakter! | Syngenta Nederland

You are here

Frivoletta, een vrolijk kooltje met karakter!

17.01.2017

Frivoletta is een nieuw innovatief kooltje, veredeld met traditionele technieken. Frivoletta is een natuurlijke kruising tussen spruit- en boerenkool. Syngenta beschikt momenteel over drie rassen, die commercieel beschikbaar zijn. Deze rassen bieden een goede oogstzekerheid en zijn sterk tegen ziekten en tegen vorst.

Drie rassen, drie varianten

Frivole Green: groenbladig type, plant komt gemakkelijk op lengte en staat stevig. Goede bladval. Levert fijn gekruld frisgroene kooltjes, oogstbaar in de maanden van half november tot eind januari.

Frivole Purple: paarsbladig type, plant komt gemakkelijk op lengte en staat stevig. Goede bladval. Levert een fijn gekruld paars gekleurde kooltjes, oogstbaar in de maanden van eind november tot midden februari.
> Let op, van dit ras is er voor 2017 slechts beperkt commercieel zaad beschikbaar.

Frivole Red: meer dieprood gekleurd type. Vrij stevig gewas, komt zeer gemakkelijk op lengte en produceert fijn gekruld dieprode kooltjes, oogstbaar in de maanden vanaf december tot begin maart.

Frivoletta teelt en oogst

Voor de moderne consument

Dit product is een aantrekkelijk nieuwe groente: knapperig, fris en mild van smaak. Frivoletta past perfect bij de moderne consument die op zoek is naar nieuwe, frisse en gezonde groenten. Groenten die bovendien een echte smaakervaring bieden en gemakkelijk en snel te bereiden zijn. Frivoletta leent zich voor diverse recepten in de keuken (blancheren, stomen, wokken, magnetron...). Deze nieuwe trendy groente is in het schap te vinden van november tot eind februari.

Frivoletta varianten
Om samen met producenten en distributeurs Frivoletta succesvol in de markt te brengen, heeft Syngenta een exclusieve website opgericht, waar recepten en ervaringen te vinden zijn voor iedere gebruiker. De vele mogelijkheden van Frivoletta komen daar mooi naar voren en zorgen in ieder geval voor veel kijk-plezier! Inspiratie opdoen? Ga naar www.frivoletta.nl!

Frivoletta recepten