Teeltinfo broccoli | Syngenta Nederland

You are here

Teeltinfo broccoli

14.04.2016

Onder koude en natte omstandigheden zijn enkele weken geleden de eerste broccoliplanten weer uitgeplant. Gelukkig zijn de huidige weersomstandigheden op dit moment veel beter en de groei zit er goed in!

Met deze nieuwsbrief willen we graag enkele veel gestelde vragen beantwoorden voor wat betreft: bemesting, groeidagen en oogstperiode van de Syngenta broccolirassen. Dit ook vanwege de afgelopen hectische periode waarin de verwachte tekorten van het meest geteelde Broccoli ras in Holland een hoofdrol speelde.

Door deze verwachte tekorten, moesten broccolitelers op zoek naar alternatieve broccolirassen die zij van naam kenden, maar zelf niet of nauwelijks hadden geteeld. In het verleden werden deze 'onbekende' rassen wel uitgeprobeerd, maar altijd gezamenlijk met het dan geteelde hoofdras. Juist daar is het vaak verkeerd afgelopen doordat het proefras dezelfde bemesting meekreeg als het hoofd ras.

Om dit probleem te voorkomen, willen we nu een uitleg geven over de behoeftes en gedrag van de bestaande Syngenta variëteiten:
- Monteco,
- Montop,
- Besty,
- Montevideo,
- Monrello
- Monaco.