Syngenta voegt nieuwe directeur toe aan het bestuur

Louise O fresco

Bazel / Zwitserland, 15 april 2019

Na de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders op vrijdag 12 april werd aangekondigd dat Louise O. Fresco als onafhankelijk niet-uitvoerend bestuurder toetreedt tot de Raad van Bestuur, met ingang van april 12 2019 .

Fresco is momenteel voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research in Nederland. Ze combineert een lange academische carrière als hoogleraar aan zowel universiteiten in Wageningen als Amsterdam met een uitgebreide betrokkenheid bij beleid en ontwikkeling in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.


"We zijn zeer verheugd dat Louise lid is geworden van het Syngenta-bestuur", aldus Frank Ning, voorzitter van Syngenta. "Haar ervaring en expertise in duurzame, gezonde voedselproductie, samen met haar vermogen om mensen te betrekken bij de voordelen van de wetenschap en landbouw worden zeer gewaardeerd. "


Deze benoeming komt slechts enkele dagen nadat Syngenta aangekondigde dat het innovatie gaat versnellen om de toenemende uitdagingen voor boeren over de hele wereld, waaronder de klimaatverandering, bodemerosie en biodiversiteitsverlies aan te pakken, en in te spelen op veranderende verwachtingen van consumenten en opvattingen over landbouwtechnologie. Syngenta heeft deze toezegging gedaan in reactie op luistersessies eind 2018. Hieruit kwam een duidelijke oproep voor innovatie en meer actie om deze uitdagingen aan te gaan.


“Deelnemen aan het bestuur geeft mij de kans om te werken aan het verduurzamen van de voedselproductie en het verminderen van de impact op het milieu op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten”, aldus Fresco. "Ik ben vooral geïnteresseerd in hoe de beste wetenschap kleine boeren kan helpen hun opbrengsten duurzaam te verhogen."


Fresco bracht 10 jaar van haar carrière door als adjunct-directeur-generaal van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN. Ze is lid van acht wetenschappelijke academies en heeft in de raden van bestuur van de Rabobank en Unilever gediend. Haar boek “Hamburgers in het paradijs, voedsel in tijden van schaarste en overvloed,” is in 13 talen vertaald. Ze publiceerde meerdere boeken en schrijft een tweewekelijkse column in NRC. Ze heeft ook een 6-delige documentaire over voedsel en ontwikkeling voor de Nederlandse publieke omroep gepresenteerd en in 2009 was ze spreker op de TED-conferentie in Palm Springs, California.

Over Syngenta

Syngenta is een van 's werelds toonaangevende landbouwbedrijven. Onze ambitie is om te helpen de wereld veilig te voeden en tegelijkertijd voor de planeet te zorgen. We willen de duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid van de landbouw verbeteren met wetenschap van wereldklasse en innovatieve gewasoplossingen. Onze technologieën stellen miljoenen boeren over de hele wereld in staat om beperkte agrarische hulpbronnen beter te benutten. Met 28.000 mensen in meer dan 90 landen werken we aan de transformatie van het verbouwen van gewassen. Met partners, samenwerkingen en The Good Growth Plan zetten we ons in voor het verbeteren van de productiviteit van de boerderij, het redden van land van degradatie, het verbeteren van de biodiversiteit en het revitaliseren van plattelandsgemeenschappen. Ga voor meer informatie naar www.syngenta.com en www.goodgrowthplan.com . Volg ons op Twitter op www.twitter.com/Syngenta en www.twitter.com/Syngenta_BNL.

Contact Information:

Media Relations Central Line

+41 61 323 23 23

media.relations@syngenta.com


Head of Business Sustainability Benelux

Hanneke Verhelst: +31 6 229 29 199

hanneke.verhelst@syngenta.com