Echt een unieke ervaring!

Over Syngenta
Syngenta stage veredeling
Akshay bezocht telers in India en Kenia

Akshay van Klaveren, student Toegepaste Biologie aan HAS Hogeschool ging op stage naar India en Kenia. Hij vertelt over zijn ervaringen:

"Maandag 29 januari 2018 was het zo ver. Een droom die werkelijkheid werd. Voor het eerst van m’n leven reisde ik af naar m’n geboorteland India. In het derde jaar van de opleiding wordt er van je verwacht dat je zelfstandig op buitenlandstage gaat. Dat ik hoe dan ook naar India wilde stond vast.

Tijdens de WUR Summer School Green Genetics leerde ik Peter van der Toorn kennen (Market Trials Vegetables bij Syngenta). MT is een vrij nieuwe afdeling binnen R&D, het vormt de brug tussen veredeling en marketing. Door het uitvoerig testen van potentiële hybriden in lokale markten kunnen de rassen ‘demand driven’ worden geïntroduceerd. Juist dit maakt het voor mij zo interessant. In nauwe samenwerking met de teler kunnen we direct in het veld de nieuwe planteigenschappen op waarde schatten.

Ik kreeg ook de kans om voor Syngenta naar Kenia te gaan. Zowel India als Kenia zijn sterk in ontwikkeling. Kleine boeren leveren hier een belangrijke bijdrage aan de voedselvoorziening. Het belang van goede eigenschappen voor deze boeren is direct terug te zien op plaatselijke groentemarkten, waar de concurrentie erg hoog kan zijn. Al met al is het een unieke ervaring en ik vind het ontzettend gaaf om het bereik van Syngenta en de impact van groenteveredeling in deze landen te zien!"

WIl je meer informatie over stages of werken bij Syngenta? Vul het contactformulier in of kijk welke vacatures wij momenteel hebben.