Eerste spade voor het nieuwe R&D Technology Centre de grond in

Over Syngenta
CEo Erik Fyrwald

Afgelopen dinsdag ging de eerste spade de grond in om de start van de bouw van het nieuwe R&D Technology Centre in Enkhuizen te markeren. De eer was aan CEO Erik Fyrwald, die een driedaags bezoek bracht aan verschillende Nederlandse vestigingen.

"De investering in Enkhuizen is onderdeel van onze strategie te groeien in groentezaden om marktleider te worden in de komende jaren.", aldus Erik Fyrwald, CEO Syngenta.  "Klanten en consumenten willen en eisen meer innovatie - en wij investeren in de nieuwste technologieën om deze innovatie naar telers over de hele wereld te brengen."

De bouw van het nieuwe centrum en de modernisering van huidige productiefaciliteiten vertegenwoordigt een investering van EUR 21 miljoen op de site. De investering die in november 2016 is aangekondigd, maakt deel uit van een gefaseerd meerjarenprogramma van Syngenta om te investeren in hoogwaardige groentezaden. Het
R&D Technology Center omvat meer dan 7300 vierkante meter aan kassen en groeikamers en zal eind dit jaar worden opgeleverd.