Michael Kester verlaat Syngenta na 42 jaar

Over Syngenta

Syngenta Flowers maakt vandaag bekend dat Michael Kester eind 2020 met pensioen gaat na 42 jaar bij Syngenta. Mark Schermer wordt per 1 september 2020 aangesteld als zijn opvolger als global Head Syngenta Flowers.

Michael Kester heeft zijn hele carrière aan Syngenta gewijd. Hij heeft senior functies bekleed binnen de gewasbeschermingsdivisie in Afrika, Duitsland, Argentinië en Japan. Vervolgens leidde hij de groentezadenactiviteiten in Europa, Afrika en het Midden-Oosten, en daarna de Syngenta-organisatie in de Benelux. Als global Head Syngenta Flowers heeft hij de afgelopen drie jaar een sterke basis gelegd voor de toekomstige groei van Syngenta Flowers. Daarover zet hij: “Werken in de bloemensector is een geweldig hoofdstuk in mijn Syngenta-boek! Bloemen zijn absoluut complexer dan de andere bedrijfstakken van Syngenta, maar zeker ook kleurrijker."

Mark Schermer zal Michael eind dit jaar opvolgen. Hij  trad in januari 2018 in dienst bij Syngenta als Head of Marketing van Syngenta Flowers in Europa en werd vervolgens in mei 2019 benoemd tot Head of Syngenta Flowers Europe. Mark heeft met succes de transformatie van de Flowers marketing- en commerciële organisatie in de regio geleid en brengt aanzienlijke leiderschapservaring in de bloemenindustrie met zich mee naar zijn nieuwe rol. 

Het volledige persbericht is te lezen op de website van Syngenta Flowers: https://www.syngentaflowers.eu/news/news/syngenta-appoints-new-global-head-flowers-business