Syngenta Flowers annuleert deelname aan FlowerTrials

Over Syngenta

Gezien de aanhoudende bezorgdheid over de verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) en alle door de Nederlandse regering genomen maatregelen om de om de verspreiding van COVID-19 te beperken, heeft Syngenta flowers besloten de deelname aan de Flower Trials in juni te annuleren. 

Syngenta Flowers draagt de sector een warm hart toe; de sector en telers hebben momenteel andere prioriteiten en het voelt simpelweg niet goed om dit jaar de FlowerTrials te organiseren. Syngenta Flowers annuleert eveneens de deelname aan alle andere beurzen en alle andere klantgerichte evenementen in Europa tot 30 juni en we blijven de ontwikkelingen rond COVID-19 op de voet volgen.

Mark Schermer, hoofd van Syngenta Flowers Europe, over deze beslissing: "Syngenta Flowers stelt de gezondheid en veiligheid van haar medewerkers, klanten en gezinnen voorop. COVID-19 heeft een grote impact op onze sector, van veredelaar tot kweker en retailer, en wij geloven dat het annuleren van alle evenementen tot aan de zomer de beste keuze is. Niet alleen vanuit een financieel perspectief, maar vooral om onze mensen, onze klanten en hun gezinnen te beschermen. Als deze pandemie eenmaal achter de rug is, zullen we samen moeten werken om de sierteeltsector weer op de rails te krijgen. Voorlopig kiezen we ervoor om ons te concentreren op het veilig houden van onze mensen en klanten en het beperken van de gevolgen van deze kritieke situatie".

De productielocaties van Syngenta Flowers in Enkhuizen en in het Westland zijn momenteel operationeel hoewel met een beperkt aantal medewerkers en zijn telefonisch en per e-mail bereikbaar. Bezoekers zijn op dit moment niet toegestaan, conform het advies van de Nederlandse overheid.

Download het Nederlandse persbericht hieronder of lees het volledige (engelstalige) persbericht op: https://www.syngentaflowers.eu/news/news/syngenta-flowers-cancels-flowertrials-participation-due-covid-19-concerns