Syngenta investeert opnieuw in Enkhuizen

Over Syngenta

Tweede grote investering Syngenta in R&D van hoogwaardige groentezaden in Enkhuizen

Syngenta kondigt vandaag een tweede investering aan van EUR 15 miljoen in haar vestiging in Enkhuizen. De onderneming zal een nieuwe R&D faciliteit, een zogeheten ‘back-cross factory’ voor groentezaden inrichten.

In deze nieuwe faciliteit is het mogelijk om onder de juiste omstandigheden belangrijke eigenschappen voor groentegewassen, zoals ziekteresistentie, in te kruisen. In de ‘backcross factory’ kan het proces van inkruisen worden versneld en verder worden geautomatiseerd waardoor hoogwaardige groentezaden van nog betere kwaliteit sneller naar de markt kunnen worden gebracht.

Deze investering volgt op een eerdere investering van EUR 21 miljoen uit 2016 om een nieuw R&D Technology Center voor groentezaden te bouwen in Enkhuizen. Naar verwachting zal dit nieuwe R&D Technology Centre eind dit jaar geopend worden. Peter Acda, Hoofd van de Syngenta vestiging in Enkhuizen: “Met deze investering kunnen we een state-of-the-art R&D faciliteit creëren hier in Enkhuizen. Het helpt ons om nieuwe producten sneller bij onze telers te krijgen. We hebben bij Syngenta een lange geschiedenis in groentezaden-innovatie. Zo kunnen we de consument het hele jaar door voorzien van verse groenten van hoge kwaliteit en uitstekende smaak