Syngenta Nederland coacht studenten van de WUR

Over Syngenta
WUR student protein syngenta
Remco van den Berg (Crop Planner, Syngenta Vegetable seeds), Remco Peerdeman (R&D Project Lead, Syngenta Flowers) en Ward Clevers (Program Manager, Syngenta Flowers)

Als partner van de eerste editie van de WUR Student Challenge ondersteunen experts van Syngenta Nederland (Flowers, Veg en Crop Protection) studenten met de uitwerking van innovatieve ideeën voor uitdagingen binnen de agrarische sector. Het thema dat dit eerste jaar centraal staat is ‘rethink protein’: hoe kunnen we 9 miljard mensen voeden met gezonde, duurzame en betaalbare proteïne?

“Dit mooie project van Wageningen University & Research (WUR) geeft toptalenten uit de sector de mogelijkheid om zelf ideeën te ontwikkelen”, legt Ward Clevers van Syngenta Flowers uit. “Als hier plannen tussen zitten die goed bij Syngenta passen, gaan we aan de slag om deze studenten te coachen.”

Syngenta is één van de zestien bedrijven die de studenten begeleidt in de verdere uitwerking van hun plan. Afhankelijk van het idee wordt gekeken welke bedrijven de beste ondersteuning kunnen bieden. En hoewel de plannen van de studenten erg uiteenlopen, hebben ze toch allemaal een gezamenlijk doel. Ward: “Studenten zoeken vooral naar innovatieve manieren om eiwitten te maken of te gebruiken."

“Er lopen nu 56 projecten en met een derde kunnen we echt aan de slag”, aldus Ward. “Een voorbeeld is het vinden van manieren om de hoeveelheid en kwaliteit van eiwitten in rijst te verhogen met verschillende technieken.”

De WUR Student Challenge is onderdeel van Wageningen University & Research, waar veel onderzoek wordt gedaan op het gebied van landbouw, milieu, ecologie en bosbouw. Syngenta heeft kennis en ervaring door specifieke veredeling en technologie. “We willen kennis delen met de studenten. Samen met Remco Peerdeman en Remco van den Berg is het onze rol om de projecten te koppelen aan de experts binnen Syngenta, zodat studenten de informatie hebben om verder te gaan en de projecten op high-level te sturen.”

Nu de projecten bekend zijn gaat Syngenta de samenwerking aan met studenten. “Wij gaan de groepen waar overlap mee is coachen, totdat ze hopelijk in de finale komen”, aldus Ward. “Het doel is om te zorgen dat de projecten de finale halen en natuurlijk winnen!’

De 20 beste ideeën worden op 2 juni bekendgemaakt en de finale van de WUR Student Challenge is op 27 juni.