Syngenta Vegetable Seeds investeert € 2,4 miljoen | Syngenta Nederland

You are here

Syngenta Vegetable Seeds investeert € 2,4 miljoen

Over Syngenta
24.02.2022

Madrid, 23 februari 2022. Vandaag heeft Syngenta Vegetable Seeds bekendgemaakt dat zij haar focus op het Iberisch schiereiland versneld wil versterken door € 2,4 miljoen extra te investeren in R&D-centers in Spanje. Nieuwe uitdagingen zullen de komende vijftien jaar druk blijven leggen op de duurzaamheid van de hele voedselketen. De Spaanse regio’s Almería en Murcia zijn strategische productiegebieden voor de agrovoedingssector. Blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling is essentieel om de snelheid en precisie van de innovatieve oplossingen van Syngenta voor groentetelers te vergroten en tegelijkertijd te helpen aan de steeds veranderende voorkeuren van de consument te voldoen.

Dankzij deze investering in ons R&D Center in El Ejido kan Syngenta verder werken aan de ontwikkeling en inzet van nieuwe technologieën waarbij de productprestaties worden verbeterd met behulp van digitale tools, analytics en datawetenschap. Syngenta zal de investering ook benutten voor langetermijninvesteringen in R&D naar strategische gewassen en voor een versnelling van het ontwikkelingsproces dat nodig is om de lancering van commerciële producten te ondersteunen waar onze klanten in meer dan honderd landen gebruik van maken. “Dit is een ongekende kans om onze R&D-centers in Almería en Murcia neer te zetten als toonbeelden van innovatie in plantenveredeling en ontwikkeling van nieuwe rassen groentezaden voor telers over de hele wereld,” vindt José Manuel Zapata, Vegetable Seeds Biological Operation Site Head in Spanje.

Als onderdeel van deze investering zal er een nieuw landbouwbedrijf worden opgezet in de regio Torre Pacheco met meer automatisering en digitalisering. Nieuwe technologieën kunnen dan sneller worden toegepast om zo grenzen te verleggen en nieuwe maatstaven te stellen op het gebied van plantenveredeling. Ook zullen de samenwerkingsverbanden met Syngenta’s producenten in de regio’s Lorca en Pulpí worden versterkt.

Syngenta Vegetable Seeds streeft ernaar de klant altijd en overal centraal te stellen. Met de modernisering van deze faciliteiten zal zij intensiever kunnen samenwerken met klanten in de markt en oplossingen kunnen aanreiken voor hun landbouwbedrijven en activiteiten.

“We hebben een unieke kans om onze positie en onze focus op de markt te versterken en om de productiviteit in de regio, vooral van de landbouwers, een flinke boost te geven. Zo komen we dichter bij hen te staan en kunnen we hun een betere service en de meest innovatieve oplossingen bieden,” aldus Luis Martin, regiohoofd van Syngenta voor Zuidwest-Europa.

Over Syngenta Vegetable Seeds: Syngenta Crop Protection en Syngenta Seeds zijn onderdeel van Syngenta Group, een van ’s werelds toonaangevende landbouwbedrijven. Onze ambitie is om te helpen de wereld veilig te voeden en tegelijkertijd voor de planeet te zorgen. We willen de duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid van de landbouw verbeteren met wetenschap van wereldklasse en innovatieve gewasoplossingen. Onze technologieën stellen miljoenen boeren over de hele wereld in staat om beperkte agrarische hulpbronnen beter te benutten.

De inhoud van deze publicatie is uitsluitend ter informatie. Deze publicatie is niet bedoeld als, en moet niet worden beschouwd als, een aanbod tot verkoop of uitgifte, of een uitnodiging tot het doen van een aanbod tot aankoop van effecten of andere eigendomsbelangen