Amistar Top voor effectieve bescherming van uw wortelen | Syngenta Nederland

You are here

Amistar Top voor effectieve bescherming van uw wortelen

Overige groenten
30.07.2018

Bos wortelen

Gezond en sterk loof in peen is de basis voor een hoge opbrengst en geeft minder verlies bij oogst met de klembandrooier. Maar, veel wortelpercelen worden op dit moment beregent en/of hebben stress van de droogte en de hitte.  In een wortelperceel waar de groei stagneert door stress kan echte meeldauw een probleem worden. Vervolgens wordt het verzwakte loof door alternaria aangetast en kan ook sclerotinia toeslaan.

Verzwakt wortelloof

In de teelt van wortelen wordt Amistar Top preventief gespoten tegen echte meeldauw, alternaria en sclerotinia. Gebruik Amistar Top voor een lange duurwerking en zorg met Amistar Top voor een sterke start van   uw ziektebestrijding. Zo krijgen de bladziektes en bewaarziektes zo min mogelijk de kans om zich te ontwikkelen. 

Pas Amistar Top toe aan de basis in een dosering van 1 l/ha voor een hogere opbrengst van betere kwaliteit. Zet voor een residu-arm schema Amistar Top (1 l/ha) in bij de 1e en 2e bespuiting en gebruik bij de 3e    bespuiting Score (0,5 l/ha).  Start in bewaarwortelen vanaf een loofhoogte 20 – 30 cm en met een interval 2 – 3 weken.  De veiligheidstermijn van Amistar Top in wortelen is 14 dagen.