Effectieve bescherming van uw wortelen zonder residu | Syngenta Nederland

You are here

Effectieve bescherming van uw wortelen zonder residu

08.07.2019
Ziektevrije wortelen met AmistarTop

Gezond en sterk loof in wortelen is de basis voor een hoge opbrengst en geeft minder verlies bij oogst met de klembandrooier. Veel wortelpercelen worden op dit moment beregend en/of hebben stress van de droogte en de hitte van afgelopen tijd. In een wortelperceel waar de groei stagneert door stress kan echte meeldauw een probleem worden. Vervolgens wordt het verzwakte loof door Alternaria aangetast en kan ook Sclerotinia toeslaan. 
In de teelt van wortelen kunt u het beste AmistarTop® preventief inzetten tegen echte meeldauw, Alternaria en Sclerotinia. Gebruik Amistar Top voor een lange duurwerking en zorg daarmee voor een sterke start van uw ziektebestrijding. Zo krijgen de bladziekten en bewaarziekten zo min mogelijk de kans om zich te ontwikkelen. 

Residu-arm schema
Voor een goede afzet is het belangrijk zo min mogelijk residu terug te kunnen vinden op uw gewas. Vorig jaar heeft Syngenta een proef uitgevoerd, waarin verschillende schema's naast elkaar vergeleken werden op residu. Bij het schema Amistar Top en Score is bij de oogst op 5 november geen residu terug gevonden boven de detectielimiet (de oogst was 60 dagen na toepassing van Amistar Top en 29 dagen na toepassing van Score®). 

AmistarTop residu-arm schema in wortelen

Advies: 
Pas Amistar Top toe aan de basis in een dosering van 1 l/ha voor een hogere opbrengst van betere kwaliteit. 
Zet voor een residu-arm schema Amistar Top (1 l/ha) in bij de 1e en 2e bespuiting en gebruik bij de 3e bespuiting Score (0,5 l/ha). 
Start in wortelen vanaf een loofhoogte 20 – 30 cm en met een interval 2 – 3 weken.
De veiligheidstermijn van Amistar Top in wortelen is 14 dagen. 

Verzwakt wortelloof