Eerste schurft gevonden!

Schurft

Her en der is de eerste schurft alweer te vinden. Deze komt van de infectie van begin april, mede door de snelle gewasontwikkeling was de bescherming hier onvoldoende.

Ook nu hebben we een zeer snelle gewasontwikkeling. Als alles al wordt geraakt, dan zijn er de dag na de bespuiting al onbeschermde delen. De combinatie van wisselvallig weer en aanwezige vruchten zorgt ervoor dat we geen risico kunnen nemen. Nu schurft geeft namelijk het hele seizoen ge-emmer!

Behandel bij de geringste twijfel uw gewas met 0,2ltr/ ha Score®. Score is een curatief middel, wat zich in het blad en de vrucht verdeeld voor een optimale bescherming. Voor peer heeft Score ook een goede curatieve werking op zwartvruchtrot.

De temperatuur is van invloed op de curatieve werking van Score, hoe warmer het is hoe korter deze periode zal zijn. Daarom Score zo dicht mogelijk op de infectie plaatsen!


Zwartvruchtrot

Er hangen weer volop vruchten aan de boom, het is warm en we krijgen wisselvallig weer. Alle ingrediënten voor succesvolle zwartvruchtrot infecties. Veel is nog onbekend over zwartvruchtrot, maar wat we wel weten is dat zwartvruchrot zomaar ineens de kop op kan duiken. Maar toch niet in uw perceel!

Behandel deze periode uw peren preventief met 0,8 kg/ha Switch®. Wanneer er een zodanig grote infectie is en/of snelle gewasontwikkeling dan kunt u curatief behandelen met 0,2ltr/ha Score. Ook hier geldt, behandelingen zo dicht mogelijk plaatsen op verwachte infecties voor een optimale werking!