Promalin®, toegelaten voor verbetering van vruchtkwaliteit van fruit | Syngenta Nederland

You are here

Promalin®, toegelaten voor verbetering van vruchtkwaliteit van fruit

02.02.2017

Promalin

 

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden heeft in zijn vergadering van donderdag 26 januari de toelating voor Promalin® afgegeven.

Promalin is een groeiregulator en bevat de werkzame stoffen 6-benzyladenine (6-BA) en gibberellinezuur (GA4/7). Het unieke versterkende effect van beide soorten planthormonen op elkaar maakt Promalin tot een sterke en betrouwbare verbeteraar van de vruchtkwaliteit in appels en peren.

In de tabel hieronder ziet u de dosering en het aantal toepassing in appels en peren.

Appels

Toepassing van Promalin® in appel bevordert een regelmatige celopbouw en maakt de celwand flexibel waardoor de vruchten beter bestand zijn tegen schilverruwing. Daarnaast heeft Promalin® een positief effect op de maatsortering.De hoogste dosering gebruiken op percelen of op rassen waar in het algemeen sterke verruwing optreedt. De lagere dosering gebruiken op percelen waar de bomen sterk groeien en er de neiging tot beurtjaren bestaat.

* De eerste toepassing uitvoeren tussen volle bloei en einde bloei. Vervolgens nog 3 keer herhalen met een interval van 7 tot 12 dagen.

* Vroeg beginnen en korte intervallen in combinatie met de volledige dosering wordt aanbevolen als de bloeiomstandigheden slecht zijn, dat wil zeggen bij langdurige koude en natte periodes tijdens de bloei.

 

Peren

Toepassing van Promalin® in peer verbetert de vruchtzetting bij moeilijke bloeiomstandigheden of bij nachtvorst tijdens de bloei.

* Het vruchtbeginsel moet goed worden geraakt daarom minimaal 500 l water per ha gebruiken.

* Bij vorstschade tussen het witte knop stadium en einde bloei binnen 24 uur toepassen. De toepassing eventueel herhalen wanneer weer vorstschade optreedt.