Succesvolle lancering LilyPlus!

LilyPlus advertentiebeeld vrouw

Op vrijdag 4 oktober was het moment daar, de lancering van onze nieuwe innovatie in lelies: LilyPlus!

Distributie, exporteurs, preparatiebedrijven, leliebroeiers en media waren volop aanwezig bij CNB in Bovenkarspel om de lancering bij te wonen.

LilyPlus is de innovatie in de lelieteelt. Met LilyPlus wordt de ontwikkeling van knoppen in lelies gestimuleerd. Dit zorgt voor meer bloemzekerheid, duurzame productie en waarde in de keten.

Het programma van de bijeenkomst bestond uit meerdere presentaties om het product toe te lichten aan de bezoekers. Onder andere Dr. Henk Gude van Adviesbureau Gude Bloembollenadvies gaf een presentatie over hormonen en vertelde het publiek dat hij erg blij was dat Syngenta dit soort producten eindelijk op de markt kan brengen. Hij ontdekte het effect van de hormonen al 25 jaar geleden, maar tot nu toe was er geen fabrikant die een commercieel product voor de telers kon introduceren. Hij benadrukte ook dat Lilyplus past in een winstgevende duurzame productie van bollen, omdat telers met een kleinere bolmaat takken met voldoende knoppen kunnen produceren.

Klik op de video onderaan de pagina om een impressie te krijgen van het lanceringsevent en de presentatie van Dr. Henk Gude.

Naast Henk Gude gaf onze Crop Advisor Maurice Kok een uitgebreide toelichting over de eigenschappen van LilyPlus en wat dit aan rendement kan opleveren voor de lelieteelt.

Maurice Kok:

‘LilyPlus is een PGR (Plant Growth Regulator) op basis van 6-benzyladine. Deze werkzame stof is een synthetisch plantenhormoon en behoort tot de groep van de cytokinen. LilyPlus moet voor de bloemaanleg worden toegepast. Van de meeste cultivars is bekend dat de bloemaanleg pas na het planten plaatsvindt. Voeg LilyPlus toe voor het inpakken aan het standaard bolontsmettingsbad in een dosering van 0,45%. Een behandeling met LilyPlus geeft bij de meeste cultivars meer knoppen per tak wat dus resulteert in een hogere opbrengst.'

Klik hier voor de brochure van LilyPlus met resulaten per cultivar.

De lelieteelt heeft er met LilyPlus dus een mooi product bij! Hieronder nog een keer de voordelen van LilyPlus op een rijtje:

  • Meer knoppen, minder uitval
  • Meer bloemzekerheid
  • Kleinere maten worden verkoopbaar -> zorgt voor lagere bewaar- en transportkosten

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact op met onze Crop Advisor Maurice Kok:

Maurice Kok
+31 6 30 312 017
maurice.kok@syngenta.com

Klik hier om de presentaties van het lanceringsevent downloaden.

play_circle
Introductie LilyPlus, groeiregulator voor de lelieteelt