Trips, een vervelende plaag met grote gevolgen...

Een van de belangrijkste plagen in de sierteelt is Californische trips (Frankliniella occidentalis). In deze periode van het jaar kan deze hardnekkige plaag in korte tijd zeer snel ontwikkelen en enorme schade veroorzaken aan uw gewas. Een trips zuigt aan de bovenste bladlaag. Hierdoor ontstaan vlekjes op het blad of de bloem. Tevens wordt de plant hierdoor geremd in de ontwikkeling. Daarnaast is bekend dat in sommige gevallen trips ook virus kan overbrengen! Reden genoeg om deze gevreesde plaag snel in de kiem te smoren! 

Hieronder de zichtbare schade door een tripsaantasting in een gerbera gewas.

De tripsschade is te herkennen aan een waas van zilvergrijze vlekken. In veel gevallen worden ook de bladeren en bloemen aangeztast met misvorming als resultaat.

Trips, hoe kom je ervan af?

Gelukkig is er iets te doen aan trips en hoeft u niet bij de pakken neer te zitten! Met Mainspring heeft de sierteelt onder glas er een uniek, betrouwbaar en vriendelijk insecticide bij. Geen zorgen meer om trips, mineervlieg of rupsen in uw gewas, want door toepassing van Mainspring is de aanval zo voorbij!

Mainspring kan tripsschade voorkomen door z’n zeer snelle aanvangswerking. Binnen enkele minuten tot 2-3 uur na de toepassing stopt de trips met voeden en wordt de schade aan uw gewas snel beperkt. Hoewel Mainspring een zeer snelle aanvangswerking heeft, heeft het geen “knock-down” werking; de tripsen moeten verhongeren waardoor het enkele dagen duurt voordat dit effect zichbaar is.

Mainspring werkt voornamelijk op larven van trips, zet daarom Mainspring in bij een beginnende aantasting. Omdat Mainspring uitstekend is te combineren met biologische bestrijders, kunt u juist in deze periode van het jaar Mainspring effectief inzetten als correctiemiddel in een geïntegreerd gewasbeschermingsprogramma.

De meest positieve effecten worden verkregen door een vloeibare suiker toe te voegen aan de spuitvloeistof.

Klik hier om een video te zien over de werking van Mainspring op trips.

Mainspring heeft een breed werkingsspectrum en bestrijdt trips, mineervlieg en rupsen op een effectieve manier. Door de brede werking volstaat vaak de inzet van alleen Mainspring. Het product past ook prima in een schema met andere insecticiden en is dan ook een goede afwisselpartner.

Hieronder de belangrijkste eigenschappen van Mainspring op een rij:

Uniek

  • Snelle en brede werking op basis van cyantraniliprole 
  • Perfecte afwisselpartner 

Betrouwbaar

  • Stopt de schade van insecten binnen enkele minuten na toepassing
  • Translaminair, goede verdeling in het blad

Vriendelijk

  • Veilig voor het gewas
  • Goed integreerbaar met natuurlijke vijanden

Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met uw distributeur of onze Crop Advisor. Zij vertellen u graag meer over de specifieke eigenschappen en toepassing van Mainspring in uw teelt.