U bent schoon begonnen met een onkruidvrij perceel, schoonhouden is nu de kunst. | Syngenta Nederland

You are here

U bent schoon begonnen met een onkruidvrij perceel, schoonhouden is nu de kunst.

Suikerbieten
18.05.2018
Bieten onkruidvrij met Dual Gold in LDS

Bij een rij-afstand van 50 cm in de teelt van bieten is de grond relatief lang onbedekt. Hierdoor hebben veel grassen en breedbladige onkruiden gedurende een lange tijd de gelegenheid te kiemen. Juist dáárom zijn bodemmiddelen dan ook onmisbaar in de totale onkruidbestrijding. Inmiddels staan de bieten boven en is het belangrijk uw perceel schoon te houden. De bieten zijn nu groot genoeg om Dual Gold toe voegen aan de mix.  

Dual Gold® is een bodemherbicide dat aan de LDS-mixen wordt toegevoegd en er voor zorgt dat kiemende grassen en breedbladige onkruiden tijdens een langere periode worden bestreden. Tevens versterkt dit product de contactwerking van de onkruidenmix. Kortom: Dual Gold werkt lang en breed. 

Waarom Dual Gold toevoegen aan de LDS mix?

  • voor de bestrijding van grassen zoals hanepoot, vingergrassen en naaldaarachtigen;
  • voor de versterking op vele breedbladige onkruiden;
  • voor de zeer lange nawerking, dus een onkruidvrij gewas.

Advies Dual Gold als bodemherbicide in suikerbieten:

  • voeg vanaf 2 echte blaadjes, Dual Gold toe aan de LDS-mix;
  • vanaf 2 blaadjes 0,5 l/ha (T2 in LDS);
  • vanaf 4 echte blaadjes 0,75-1/ha (T3 in LDS);
  • per bespuiting niet meer dan 1 l/ha toevoegen;
  • maximaal 2 bespuitingen en totaal niet meer dan 1,5 l/ha in de teelt gebruiken.

bodemherbicide in bieten voor optimaal rendement

Afbeelding: De kracht van Dual Gold is duurwerking! In deze proef geeft Dual Gold 6 weken na toepassing nog een werking van 90% op pas gezaaide onkruiden.

Zandzoeker-app. Wel of geen Dual Gold en Gardo Gold inzettenDual Gold en Gardo Gold: Gebruik op zandgronden en in grondwaterbeschermingsgebieden is niet meer toegestaan. De Zandzoeker app van Syngenta geeft u de gebruiksmogelijkheden van onkruidbestrijdingsmiddelen op zandgronden en in grondwaterbeschermingsgebieden. Kijk op www.zandzoeker.nl  of dowload de app in de app-of playstore van uw telefoon. Hierin kunt u eenvoudig per perceel zien – gebaseerd op de Grondsoortenkaart 2006 als de wettelijke basis voor de classificatie van gronden – of u Dual Gold of Gardo Gold wel of niet mag gebruiken.

Onkruidspectrum Dual Gold bodemherbicde suikerbieten