easyconnect - waar staan we

Syngenta en duurzaamheid
easyconnect

De ontwikkeling van het uniforme gesloten vulsysteem voor vloeibare gewasbeschermingsmiddelen, easyconnect™, wordt steeds meer verfijnt en aan wensen van de gebruiker aangepast. 

Op de Landelijke Uiendag en de Aardappeldemodag hebben telers een prima gelegenheid om naar easyconnect en hoe alles in zijn werk gaat te kijken.
We geven hieronder graag een update over de ervaringen van onze pilot telers die easyconnect in 2021 hebben gebruikt.

easyconnect systeem
UPDATE PILOTS 2021
In 2021 werd de pilot van 2020 uitgebreid naar 14 telers om ervaring op te doen met easyconnect en hun bevindingen te delen met het ontwikkelteam. Deze bevindingen werden gebruikt voor verdere verbeteringen van het gesloten vulsysteem.
De gebruikers gaven het easyconnect systeem gemiddeld een 7,2 voor algemene tevredenheid.
De easyconnect- gebruikers waarderen het feit dat het gesloten vulsysteem gemakkelijk schoon te maken is, lekvrij aan- en af te koppelen is, de blootstelling van de operator verwaarloosbaar is, gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te onderhouden is.
De telers merkten ook enkele verbeterpunten op. Het is belangrijk dat het doseren van kleine hoeveelheden nauwkeurig kan en dat easyconnect ook geschikt is voor alle soorten verpakkingen.
We zijn blij dat voor het belangrijkste verbeterpunt, namelijk het afmeten van kleine hoeveelheden, een deeldoseersysteem is ontwikkeld dat in 2022 door enkele pilottelers zal worden getest. Dit deeldoseersysteem vervangt de meetslang en zal het gebruik vergemakkelijken van het gesloten vulsysteem voor het afmeten van kleine hoeveelheden. De overige verbeterpunten nemen we ter harte.
We zullen verder werken aan dit systeem dat past bij alle verpakkingsformaten, dus alle verpakkingen van 1 – 20 liter inhoud. Waar nodig zullen we de verpakkingen aanpassen.