Hoe ver zijn we met easyconnect? | Syngenta Nederland

You are here

Hoe ver zijn we met easyconnect?

Syngenta en duurzaamheid
10.11.2021
verpakkingen

compatible dopHet easyconnect gesloten vulysteem is nu een project onder leiding van 11 fabrikanten van gewasbeschermingsmiddelen.
De combinatie van een uniek geïnstalleerde schroefdop op de verpakkingen voor vloeibare middelen met een connector aangesloten op de spuittank, maakt veilig vullen van de spuittank mogelijk.

Vier van onze concurrenten collega's hebben zich de afgelopen maanden bij het project aangesloten.  Daarmee zijn (bijna) alle producenten van gewasbeschermingsmiddelen toegetreden tot de easyconnect en zullen de Nederlandse telers en loonspuiters kunnen profiteren van een breed scala aan vloeibare gewasbeschermingsmiddelen, die met een compatibel dop geleverd zullen worden en daardoor met het gesloten en veilige vulsysteem easyconnect gebruikt kunnen worden.

Miljoenen "easyconnect"-doppen moeten worden geproduceerd om cans voor vloeibare middelen met de juiste dop te kunnen voorzien. Dit is een logistieke uitdaging voor alle fabrikanten in Europa en betekent een aanzienlijke investering in nieuwe productielijnen. 
De eerste middelen zullen 2022/2023 in Nederland geïntroduceerd worden.

 

                              Easyconnect partners