'Landbouw zonder chemie, hoe dan? Plantgezondheid'

Syngenta en duurzaamheid

Het derde 'Jaarcongres Landbouw zonder Chemie – Hoe dan? Plantgezondheid' brengt de ecologische kansen, juridische barrières  en commerciële uitdagingen van de transitie naar kringlooplandbouw en vergroening in kaart aan de hand van drie hoofdthema’s: preventie, medicijnkast en ketenvorming.

Spreker
Syngenta is één van de sponsors van dit congres. Ook zal Syngenta's Joost Kos een sessie verzorgen over zaadveredeling en genetica. Joost geeft leiding aan de R&D activiteiten binnen Syngenta Flowers wereldwijd. In deze rol is hij direct betrokken bij de actuele uitdagingen om ons heen en de vele fascinerende technische mogelijkheden. Als vader van jong volwassenen wordt hij dagelijks op het belang van duurzame ontwikkeling, productie en consumptie gewezen. Hij is gepassioneerd om te ontdekken wat er in de natuur allemaal al aanwezig is en dit samen met zijn team te vertalen naar innovatieve en duurzame producten.

Voor een overzicht van alle sprekers en het volledige programma klikt u hier.

Voor wie is dit congres interessant?
Dit congres is bedoeld voor iedereen die in de voedselketen actief is. Van gewasbeschermingsspecialisten, ontwikkelaars en fabrikanten van ecologische/biologische bestrijdingsmiddelen en landbouwmechanisatie, beleidsmakers en -adviseurs (overheden en bureaus), toelatings- en handhavingsautoriteiten tot akkerbouwers, tuinders en veehouders. Ook is dit congres interessant voor milieuorganisaties en andere NGO’s. Aan het einde van de keten hebben ook handel, verwerkers, retailers en out-of-home-formules belang in dit congres; deelnemers uit die sectoren zullen zich samen met consumenten kunnen oriënteren op de marktkansen die meer en nieuwe duurzame vormen van bestrijding en land- en tuinbouw bieden.

Waar en wanneer?
Het congres wordt op donderdag 27 februari van 10:00 tot 18:00 uur gehouden bij Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs. Ga naar www.landbouwzonderchemiehoedan.nl voor meer informatie. Wilt u zich meteen inschrijven, klik dan hier.