Scholenwedstrijd #KlasseKwekers is van start

Syngenta en duurzaamheid

Voor de tweede keer op rij organiseert Syngenta Flowers de jaarlijkse competitie Klasse Kwekers, waarin basisschoolleerlingen zich kunnen bewijzen als echte bloemenkwekers. Beginnend met honderden jonge plantjes, lege potjes en wat potgrond, krijgen de klassen drie maanden de tijd om de planten zo goed mogelijk op te kweken. Aan het einde van deze periode worden ze uitgedaagd om de bloemen te veilen voor een goed doel. Dit jaar doen er 14 basisscholen met in totaal 44 schoolklassen aan mee.

Het hoofddoel van dit project is om kinderen te laten zien dat planten kweken ontzettend leuk, maar ook belangrijk is. Naast het feit dat we het kwekersvak wat extra aandacht geven, benadrukken we hoe belangrijk bloemen en planten zijn voor de biodiversiteit. Bloemen zijn bijvoorbeeld van groot belang voor bijen en andere insecten, die op hun beurt weer zorgen voor ons voedsel. Met dit project leren we de kinderen over hoe ze de natuur een handje kunnen helpen.

Aan het einde van het project zal Syngenta Flowers de beste kwekersklas uitkiezen. Deze winnende klas krijgt dan een schoolreisje naar een verrassingsbestemming! Meer info lees je hier