Syngenta Group neemt producent van biologische middelen Valagro over

Syngenta en duurzaamheid

Syngenta Group kondigt de overname aan van Valagro, een vooraanstaande producent van biologische middelen, door zijn bedrijfsonderdeel Syngenta Crop Protection. De investering maakt Syngenta Crop Protection een van de belangrijkste internationale ondernemingen die vorm gaan geven aan de snelgroeiende markt van biologische middelen, die de komende vijf jaar bijna in omvang zal verdubbelen. Valagro blijft binnen Syngenta Crop Protection als onafhankelijk merk in de markt opereren.

Valagro is een van de grootste producenten van innovatieve biologische middelen en blinkt uit in het benutten van de kracht van de natuur voor het bieden van innovatieve en doeltreffende oplossingen voor gewasvoeding en -verzorging. Dankzij veertig jaar ervaring biedt het een uitgebreid assortiment biologische middelen en is het de grootste leverancier van biostimulanten en speciale voedingsstoffen. Valagro, gevestigd in Atessa, Italië, bedient klanten over de hele wereld en is sterk vertegenwoordigd in Europa en Noord-Amerika.

Erik Fyrwald, CEO van Syngenta Group: “Wij zien ernaar uit het team van Valagro welkom te heten bij Syngenta Group. Deze overname onderstreept onze groeiambitie in deze sector en maakt ons een van de sterkste spelers op de internationale markt van biologische middelen. De investering maakt ook deel uit van de $ 2 miljard die we hebben toegezegd om boeren te helpen omgaan met de gevolgen van klimaatverandering en te zorgen voor een duurzamere landbouw in het kader van ons Good Growth Plan.”

Deze strategische overname biedt Syngenta Crop Protection de mogelijkheid uit te groeien tot wereldleider in biologische middelen. Valagro heeft een sterke reputatie op het gebied van handel en productie en is sterk in technologie en onderzoek. De solide portefeuille van Valagro in biostimulanten en speciale voedingsstoffen vormt een aanvulling op zowel het huidige aanbod biostimulanten en biologische bestrijdingsmiddelen van Syngenta Crop Protection als zijn toekomstige biologische oplossingen. In het streven van boeren wereldwijd naar duurzame landbouw worden biologische bestrijdingsmiddelen en biostimulanten, natuurlijke ongediertebestrijding, ziektebestrijding en gewasverbetering steeds belangrijker. Deze overname is geheel in lijn met de strategie van Syngenta Crop Protection om boeren meer keuze te bieden op het gebied van complementaire producten en technologie zodat ze op een doeltreffende en duurzame manier voor hun gewassen kunnen zorgen, door resistentie te beperken, de bodemgezondheid te verbeteren, residuen in gewassen terug te dringen en te voldoen aan de eisen van de consument.

Download hieronder het volledige persbericht in het Nederlands of Engels.