Syngenta Group stelt Daniel Vennard aan als Chief Sustainability Officer

Syngenta en duurzaamheid

Syngenta Group heeft aangekondigd dat Daniel Vennard, voormalig Global Director bij het World Resources Institute, op 26 juli 2021 zal toetreden als Chief Sustainability Officer. Daniel heeft uitgebreide ervaring met het ontwikkelen van duurzaamheidsstrategieën en het lanceren van wereldwijde duurzaamheidsprogramma's met groei en impact. 

Als Chief Sustainability Officer zal Vennard Syngenta Group's vermogen om boeren te helpen bij het beoefenen van regeneratieve landbouw, verder versterken. Hij wordt verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van de doelstellingen van Syngenta Group op het gebied van duurzaamheid en 'net zero'. Hij zal ook samenwerken met de business units om duurzaamheid volledig te integreren in de bedrijfsstrategie van de Syngenta Group. Daniel en zijn team bouwen voort op het Good Growth Plan, gedurfde ambities die een weg naar regeneratieve landbouw biedt om voedselsystemen beter in harmonie met de natuur te laten werken.

“Duurzaamheid vormt de kern van de Syngenta Group. Wij geloven dat landbouwinnovaties kunnen bijdragen aan de meest urgente uitdagingen waarmee de planeet wordt geconfronteerd, waaronder klimaatverandering, bodemgezondheid, verlies van biodiversiteit en voedselzekerheid. " zei Erik Fyrwald, CEO van Syngenta Group. "Daniels creativiteit en opmerkelijke expertise op het gebied van duurzaamheid zullen ons helpen regeneratieve landbouwpraktijken verder te ontwikkelen en de schadelijke effecten van de opwarming van de aarde te verminderen. Ik kijk er naar uit dat Daniel ons helpt onze ambitieuze doelen te bereiken.”

 "Ik voel me vereerd om bij het Syngenta-team te komen en verder te bouwen op hun duurzaamheidswerk", aldus Vennard. “Dit is een cruciaal moment in de landbouw. Door productievere en klimaatvriendelijkere landbouwproducten en -diensten te ontwikkelen, hebben we een enorme kans om een ​​duurzamere toekomst voor toekomstige generaties te creëren. "
 

Lees het volledige persbericht (Engelstalig):