Syngenta stelt een Chief Sustainability Officer aan

Syngenta en duurzaamheid
Good Growth Plan

Syngenta heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf Alexandra Brand heeft aangesteld in de functie van Chief Sustainability Officer.

Alexandra Brand leidt de pas opgerichte Business Sustainability Groep om bestaande duurzaamheidsinitiatieven, waaronder The Good Growth Plan, te evolueren en de duurzaamheidsagenda van het bedrijf verder te ontwikkelen. De groep brengt de activiteiten Regulatory Affairs, Sustainability en Stewardship, External Affairs en Communications op één lijn.

Bij de aankondiging zei Erik Fyrwald, CEO van Syngenta: "We spelen nu al een belangrijke rol bij het voeden van de wereld en we willen meer doen naarmate we verdergaan. Om dit te doen, moeten we in gesprek met regeringen, ngo's, academici en de andere bedrijven in de keten over de regelgevings-, beleids- en maatschappelijke uitdagingen en kansen waarmee onze sector wordt geconfronteerd. We hebben echt vooruitgang geboekt en we willen hierop voortbouwen met nieuwe en andere gesprekken over wat een duurzamere landbouw in de toekomst betekent.

Alexandra Brand: "De technologie die we boeren bieden, kan hen helpen de wereld veilig te voeden en voor onze planeet te zorgen - dit omvat ook het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, waterverbruik en bodembescherming. We spelen ook een sleutelrol in bijdragen tot het behoud van de biodiversiteit en precisietechnologie zal belangrijk zijn op al deze gebieden. Ik ben erg enthousiast over de kans om verdere veranderingen binnen ons bedrijf en onze branche te stimuleren. We zijn op zoek naar nieuwe partnerschappen en werken samen met groepen waarmee we in het verleden mogelijk niet hebben gewerkt. We bouwen voort op de belangrijke resultaten van The Good Growth Plan, met nog grotere transparantie en toewijding van Syngenta om de duurzaamheid van de landbouw wereldwijd te verbeteren."

Lees het volledige persbericht in de bijlage.