Uitbreiding pilotgroep easyconnect Closed Transfer System

Syngenta en duurzaamheid

Arnhem, 26 oktober, 2020 – Het aantal toonaangevende fabrikanten van gewasbeschermingsmiddelen dat CTS-systemen (Closed Transfer Systems, gesloten vulsystemen) toegankelijk wil maken, blijft groeien. In september 2020 voegde Certis Europe zich bij ADAMA, BASF, Corteva Agriscience, Nufarm en Syngenta om easyconnect CTS in 2021/22 op de Europese markt te brengen. Met het stijgende aantal bedrijven dat betrokken is bij het easyconnect-systeem, neemt ook het aantal producten toe dat met de easyconnect-dop zal zijn uitgerust. De boeren hebben daarmee een brede keus.
“De Europese sector voor gewasbescherming heeft onlangs een aantal ambitieuze plannen aangenomen om de nieuwe Green Deal van de EU te ondersteunen.”Hiermee willen we nog sterker inzetten op de bescherming van mens en milieu”, aldus Juan Sasturain, Manager Product Stewardship Strategies van de divisie Agricultural Solutions van BASF en huidig voorzitter van de pilotgroep voor easyconnect CTS. “Om blootstelling aan gewasbeschermingsmiddelen nog verder terug te dringen, wil de Europese industrie voor gewasbescherming dat technologieën zoals CTS in 2030 voor alle Europese boeren en medewerkers beschikbaar zijn. Met easyconnect liggen we mooi op koers.” 
Het easyconnect systeem bestaat uit twee componenten: een unieke dop – voorgemonteerd op containers – en een koppelstuk.