Witte kool tegen klimaatverandering

Syngenta en duurzaamheid

Ieder jaar stelt het tijdschrift  'European Seed' een lijst samen van '20 Most...'. Dit jaar zetten ze Europese zaadbedrijven in de schijnwerpers die er hard aan werken om klimaatverandering tegen te gaan. Ze vroegen bedrijven en brancheverenigingen in de Europese zaadsector, om hun nominaties te sturen van bedrijven die deze inspanning belichamen. Uit deze inzendingen is de lijst '20 Most Climate Friendly Companies 2021' samengesteld.

Ook Syngenta Nederland deed een inzending en heeft nu een prachtige plaats op deze lijst veroverd met haar witte kool variëteit 'Agressor'. Deze kool heeft een aantal speciale eigenschappen: door zijn dikke bladeren is deze kool zeer goed bestand tegen hete en droge groeiomstandigheden en heeft hij minder bemesting nodig dan anderen. Daarnaast helpt deze witte kool voedselverspilling tegen te gaan. Een van de beste eigenschappen is dat het dikke blad een sterke barrière vormt tegen aantasting door uientrips. Dit betekent dat telers geen bladeren hoeven af te pellen, wat resulteert in een hogere opbrengst, minder arbeidskosten en minder afval. Ook zijn er geen of weinig bestrijdingsmiddelen nodig om trips te bestrijden. Ook in de koeling is deze kool zeer goed houdbaar, waardoor product over een lange periode geleverd kan worden. 

We zijn heel trots op deze vermelding! Het volledige artikel is te lezen via European Seeds: https://european-seed.com/2022/04/the-20-most-climate-friendly-companies-over-2021-6-10/