Effectieve onkruidbestrijding in wintertarwe | Syngenta Nederland

You are here

Effectieve onkruidbestrijding in wintertarwe

23.09.2018
Duist in wintertarwe bestijden

De eerste wintertarwe wordt al gezaaid. Tijd dus om nu na te denken over een adequate onkruidbestrijding. Natuurlijk wilt u een optimaal resultaat, maar u wilt ook een middel dat veilig is voor uw gewas. 

Syngenta biedt u een oplossing met het najaarsherbicide Daiko® met een zeer brede werking door twee werkzame stoffen. Prosulfocarb is een breed werkend bodemherbicide dat een contactwerking heeft op zowel grassen als breedbladige onkruiden. Clodinafop is een contactmiddel met een werking op o.a. (resistente) duist en wilde haver. Een vroege na- opkomst bespuiting (2-blad stadium) voorkomt problemen in het voorjaar.

Herbicide resistenties
Het resistent worden van duist tegen herbiciden is een toenemend probleem. Het inzetten van Daiko in het najaar past hierbij uitstekend. Samen met Herold* vormt Daiko een ijzersterke combinatie bij zowel matige als extreme duistproblemen.

Meer informatie over de werking, resultaten en het gebruiksadvies leest u in de brochure. Klik hier voor de brochure

Maatregelen ter voorkoming van drift en het voorkomen van residue op niet-doelwitgewassen:

  • Bij toepassing in de herfst: indien binnen een afstand van 500m van het te bespuiten perceel, fruit, kruiden of groenten worden geteeld waarin de actieve stof prosulfocarb niet is toegelaten, geen prosulfocarb toepassen tot na de oogst van deze gewassen. Dit is om ongewenste residuen via eventuele spuitnevel op deze gewassen te voorkomen.
  • Niet spuiten bij veel wind (aanbevolen windsnelheid tussen 1 en 5 meter per seconde)
  • Gebruik 200 – 400 liter water per hectare
  • Gebruik 90% driftreducerende doppen en pas de spuitdruk aan volgens informatie aangegeven door de fabrikant van de spuitdop
  • Pas uw rijsnelheid (max. 7-8 km/u) aan
  • Spuitboomhoogte van 50 cm hanteren (doppen 110° en op 50 cm afstand)