Een nieuw gezicht voor onze uienrassen! | Syngenta Nederland

You are here

Een nieuw gezicht voor onze uienrassen!

10.02.2017

Een nieuw gezicht voor onze uien... of toch niet zo nieuw?! Kees Jacobs is een bekende in de landbouwsector en heeft tijdens zijn loopbaan mogelijk al contact met u gehad! Hij stelt zich even aan u voor:

“Mijn naam is Kees Jacobs, sinds 1 februari 2017 werkzaam als ‘Sales & Technical Crop Advisor’ voor de Nederlandse markt bij Syngenta Seeds. Ik ben 48 jaar geleden geboren in het Zuid-Hollandse Middelharnis, op een klein akkerbouwbedrijf. Het bedrijf bestaat nog steeds, zij het op een extensieve wijze. Binnen het groentezadenteam ben ik verantwoordelijk voor de verkoop, promotie & technische ondersteuning van uienzaden. In mijn arbeidsverleden heb ik werkervaring opgedaan, onder andere, in de teelt van uien bij verschillende bedrijven in de distributie en fabricage van gewasbeschermingsmiddelen.

Hoewel ik een brede achtergrond heb wil ik mij nu graag specialiseren in het uienvakgebied binnen Syngenta Seeds. Ik ga mij inzetten om nieuwe uienrassen voor het langbewaarsegment bekender te maken en dankzij hun sterke eigenschappen een positieve bijdrage voor de sector te leveren. Mijn opgebouwde netwerk binnen telers en distributie zal mij daarbij goed van pas komen!

Om de huidige marktpositie van de Nederlandse ui in de wereld te verbeteren denk ik dat de introductie van nieuwe, betere, uienrassen daaraan kunnen bijdragen. Syngenta Seeds heeft vrij recent het ras Motion geïntroduceerd dat een welkome aanvulling is gebleken op het bewaarassortiment. In 2017 introduceren we de all-round ui Progression die ook zeer zeker bij zal dragen aan die verbetering van kwaliteit en opbrengst binnen de uienrassen."

Ook in de nabije toekomst zullen nieuwe uienrassen van Syngenta Seeds de Nederlandse ui op een hoger plan brengen in de wereld. Daar wil ik graag met u aan gaan werken!”

Aarzel niet contact met Kees op te nemen: +31 657312075.

kees jacobs