Einde onkruidbestrijding: voorkom nakiemers in uien | Syngenta Nederland

You are here

Einde onkruidbestrijding: voorkom nakiemers in uien

05.06.2018
Nakiemers in uien

De afgelopen weken heeft u waarschijnlijk veel aandacht besteed aan het onkruidvrij krijgen van uw uien. Nu het einde van de onkruidbestrijding nadert is het zaak om uw teelt zo lang mogelijk onkruidvrij te houden en de kans op nakiemers te beperken. De bespuitingen in deze fase van de teelt zijn cruciaal.

Waarom is het bestrijden van nakiemers van belang?

Indien er geen bespuiting plaatsvindt tegen nakiemers, kunnen in een later stadium de onkruiden gaan concurreren met uw uien tijdens de bolzetting en afrijping. Ook het rooien kan problemen geven. Met name klein kruiskruid kan een vervelende nakiemer zijn die zeer veel zaad produceert. Een perceel kan in korte tijd bezaait raken met klein kruiskruid en dat kan aardig woekeren. Hier heeft Dual® Gold een goede werking op. Vergeet dus niet om de bodemherbicides aan te vullen om de zomer door schoon te blijven.

Voeg per keer 0,5 l/ha Dual Gold toe aan de mix om nakiemers te voorkomen. Dit is een veilige dosering voor uw gewas. Voor een optimale werking raden wij u aan om Dual Gold aan te vullen tot 1,5 l/ha. Ook voor een optimale duurwerking.

Werkingspectrum Dual Gold

 

Hanepoot

Straatgras

Ereprijs

Melganze-voet

Kamille

Kl. Kruis-kruid

Perzikkruid

Varkens-gras

Zwaluw-tong

Kroontjes-kruid

Dual Gold

+++

+++

+

++

+++

++

+

+

+

+++

 

Lees hier onze gouden tips om nakiemers te voorkomen in uien

Vragen over het voorkomen van nakiemers? Neem contact op met: Jelle Westerlaken 0612653814