Medaillon laat nu zich mooi zien | Syngenta Nederland

You are here

Medaillon laat nu zich mooi zien

12.08.2016

Structuurschade, stress... Medaillon komt er sterk uit 

Dit jaar weegt de structuurschade van de grond zeker zwaar in de gewasontwikkeling. Vanwege wisselende en extremen weersomstandigheden komen gebreken extra naar voren in de percellen, en zo ook in uien.

Bijna in ieder uienperceel is het te zien... Het is u vast ook opgevallen: de uien staan minder mooi overal waar er een keer extra gereden is met het land klaarleggen. Vaak tonen de uien wat lichter van kleur of hebben ze eerder dode punten. Soms is het ook duidelijk te zien aan de looflengte. Aan de grond kunt u op dit moment niets meer doen. Een bladmeststof is nog een optie maar dat zal niets aan de structuur veranderen.

Wel zijn er grote verschillen tussen rassen waar te nemen. Al vertroebelt de structuurschade dit jaar het beeld, is het toch goed te zien dat Medaillon er sterk uitkomt. Zowel in loofontwikkeling als in stresstolerantie. De droogte van juli heeft de Medaillon goed doorstaan! Bekijk hieronder de foto’s. En dit kan soms net het verschil in kilo’s maken. Uit voorgaande jaren blijkt Medaillon ook nog eens een uitstekende huidkwaliteit te hebben.

Benieuwd naar meer informatie en prestatieresultaten van onze rassen? Kom langs op onze stand tijdens de UIKC landelijke uiendag en ervaar zelf deze rasverschillen. Graag staan onze uienexperts u te woord.

UIKC landelijke uiendag, 25 augustus 2016, Colijnsplaat, vanaf 9.30