Risico op trips door verwachte hogere temperaturen | Syngenta Nederland

You are here

Risico op trips door verwachte hogere temperaturen

26.06.2019
Trips in uien

Door de verwachte hoge temperaturen ontwikkelen uien zich zeer snel. De hoge temperaturen vergroten ook de kans op trips. Afgelopen jaar hebben we ervaren hoe groot de schade van trips kan zijn. Aangezien er een drogere periode met een hogere temperatuur lijkt aan te komen, is het zaak om het balans van uw gewas goed in de gaten te houden en indien nodig passende maatregelen te nemen als de plaag uit de hand loopt.

Treft u volwassen trips aan in uw uien en loopt de plaag uit de hand spuit dan het liefst in de avond of vroeg in de ochtend met een contactinsecticide zoals Karate Zeon®. Het is zaak om de trips te raken. Hierbij is uw spuittechniek van essentieel belang voor een optimaal resultaat. Bedenk vooraf goed hoe met uw techniek de druppels onder in de schacht van de uien komt. Twee dingen zijn zeer belangrijk:

Voldoende water om zoveel mogelijk druppels onder in het gewas te krijgen. Voldoende is 400 - 500 liter water
Hebt u een standaard spuittechniek, gebruik dan een lage spuitdruk, dit geeft grotere druppels die tot onder in de schacht vallen. Met een hoge druk ontstaan fijne druppels die niet ver genoeg in het gewas komen. De hoge spuitdruk zorgt er ook niet voor dat de druppels diep het gewas in geblazen worden (luchtondersteuning helpt hier wel bij).

Op zoek naar nog meer tips: Lees hier onze gouden tips voor het bestrijden van trips in uien

Bij kijk onze video over Karate Zeon

Om deze content te kunnen zien moet u de Marketing Cookies inschakelen.