You are here

MaxiMaïs

De Syngenta-aanpak van maïsmengsels

Maïsmengsels zijn een combinatie van verschillende rassen die elkaar binnen het mengsel versterken. Gebaseerd op betrouwbare veldproeven brengt Syngenta uitsluitend maismengsels met een duidelijke meerwaarde.

Mengsels van maïsrassen geven pas een meerwaarde als de juiste rassen zijn samengevoegd. Syngenta vergelijkt daarom de resultaten van de verschillende ‘kandidaat-mengsels’ met die van de afzonderlijke rassen. Dit is nodig om uitsluitend de beste combinaties te selecteren die het in de praktijk ook goed doen.
Door te kiezen voor een MaxiMaïs mengsel van Syngenta, kiest een maïsteler voor de beste prestaties van het maïsgewas en dus een hoge opbrengst. Anders gezegd: meer winst en minder risico. Dat komt doordat de opbrengst stabiel en hoger is, de oogstzekerheid verbetert en er meer evenwicht is in de afrijping en voederwaarde.

De proeven

In 2016 en 2017 onderzocht Syngenta meer dan 20 combinaties op verschillende proefvelden. Naast een beoordeling van de landbouwkundige kenmerken werden de oogstmonsters ook gewogen en geanalyseerd. Uit het vergelijkende onderzoek bij
de vroege mengsels komt MaxiMaïs VROEG 215 als beste naar voren. In de middenvroege groep steekt MaxiMaïs MIDDENVROEG 235 er duidelijk bovenuit.

Perfecte aanvulling

De hybride-rassen in de MaxiMaïs mengsels blijken elkaar perfect aan te vullen. Daardoor geven ze een hogere opbrengst van de toprassen afzonderlijk. Zelfs beter dan de huidige veel gezaaide rassen in de praktijk. De voederwaarde (verteerbaarheid en zetmeel) blijft op hetzelfde hoge niveau als de rassen, met een beter evenwicht tussen de verschillende kwaliteitsparameters.

Dit mag u van de Syngenta maismengsels verwachten:

  • toprassen met uitstekende resultaten
  • superieure zaadkwaliteit
  • passend duizendkorrelgewicht
  • uitgebreid getest, zowel in diverse mengsels áls individueel

 

MaxiMaïs voordelen

MaxiMaïs mixen - waarom?