Onze tomaten-experts | Syngenta Nederland

You are here

Maak kennis met de tomatologen!

Zij delen uw passie voor tomaat

Peter Geerts: de rust en de expertise

Peter Geerts, tomaat-specialist
Peter werkt 13 jaar als Sales en Technical Crop Advisor tomaat voor de Belgie, UK en Ierland.

Wat is er leuk aan en waarom doe jij het (met plezier)? Steeds omgaan met gepassioneerde telers die op zoek zijn naar de nieuwste innovaties motiveert mij enorm. Dat, in combinatie met een gemotiveerd team met een duidelijke missie: van de breeder naar de markt toe. 

Hoe kijk je naar de toekomst? Positief, de markt ontwikkelt zich steeds meer en meer naar het duurzame. Gezondheid, gemaksvoeding en meer vraaggericht waardoor er enorme kansen liggen in de sector. We staan te trappelen om hier mede ons steentje aan bij te dragen.

Peter Colbers: van ervaren teler tot ervaren adviseur

Peter Colbers, tomaat- en paprika-specialist
Peter werkt 5 jaar als Sales en Technical Crop Advisor voor paprika en tomaat in Zuid Nederland en enkel paprika in Belgie. Verder geeft hij ook technisch support voor paprika en tomaat in de Duitstalige landen.

Wat is er leuk aan en waarom doe jij het (met plezier)? Ik heb ruim 20 jaar met veel plezier als bedrijfsleider bij een paprika kwekerij gewerkt. 5 jaar geleden was ik toe aan een nieuwe uitdaging en deze heb ik bij Syngenta gevonden. Waar in het verleden nog eerst naar de plant en productie gekeken werdt, wordt nu meer gekeken naar het eindproduct en komt de plant en klimaat teeltsturing op de tweede plaats. Ik vind het een uitdaging om met de teler een ras tot een succes te maken. En hier staat het hele glas team achter, dit is zeer divers en dat is juist de kracht. Iedereen draagt zijn steentje bij van breeding tot sales en marketing tot product management.

Hoe kijk je naar de toekomst? Ik zie de toekomst positief in. Met de huidige technieken kunnen we duurzame, gezonde tomaten produceren. Ook telers zijn zich hiervan bewust en invensteren hier veel in. Gezond, gemakkelijk en duurzaam voedsel wordt steeds belangrijker en hierin passen perfect snackgroenten. Het is mooi te zien dat dit ook belangrijk is voor Syngenta.

Frank van Antwerpen: passie, met een glimlach

Frank van Antwerpen
Frank werkt sinds 1 november 2008 als Sales en Technical Crop Advisor tomaat bij Syngenta: "De naam van mijn rol is gewijzigd tijdens deze periode, maar de taken zijn vrijwel hetzelfde gebleven!"

De bedoeling is dat ik onze rassen verkoop aan de tomatentelers in Nederland. Hiervoor bezoek ik dagelijks de tomatentelers die onze rassen telen en die proeven hebben staan van ons.

Het doel hier is om onze rassen zo goed mogelijk geteeld te krijgen en daarmee het beste rendement realiseren voor de klant.

Naast het bezoeken van de klanten hebben wij in het Westland een demokas (showroom) met onze tomaten. Jaarlijks wordt dit bezocht door 900 bezoekers en een groot gedeelte van deze bezoekers begeleid ik.

Buitenlandse telers willen namelijk graag in onze keuken kijken en dat kan het beste in onze demokas. Wij houden hier ook twee keer per jaar een open dag die altijd door ongeveer 100 klanten bezocht wordt, een gedeelte van deze bezoekers zijn ook mensen vanuit de handel en voor hun is het ook belangrijk om onze nieuwe tomaten te proeven en te zien.

Zij moeten overtuigd worden van onze unieke producten met hun eigen unieke smaak.

Wat is er leuk aan en waarom doe jij het (met plezier)?
Het leuke aan mijn werk is dat ik mijn eigen business heb binnen een multinational. Ik krijg de verantwoordelijkheid over het product tomaat in Nederland en hier moet ik zoveel mogelijk uit zien te halen. Heerlijk is het om elk jaar weer meer omzet weten te genereren met het product tomaat. Daarnaast ontmoet ik veel verschillende mensen en heb ik ook de mogelijkheid om in andere landen onze tomatenrassen te promoten.

Hoe kijk je naar de toekomst?
Mezelf ontwikkelen en zoveel mogelijk voor Syngenta zien te betekenen.

Bekijk hier de korte video van Frank, Peter en Peter en leer onze rassen kennen!

Om deze content te kunnen zien moet u de Marketing Cookies inschakelen.
Peter Geerts