Duurzame groentenzaden

Groentezaden
Fruit Logistica 2020

>> Find here the media release in English!

Hoogtepunten van Syngenta bij Fruit Logistica 2020:

  • Investering van $ 2 mld voor het versnellen van innovatie voor duurzamere oplossingen
  • Future Labs-evenement gericht op 'Unlocking the future of plant breeding'
  • YOOMTM-tomaat van Syngenta genomineerd voor Fruit Logistica Innovation Award 2020

Plantaardige diëten kunnen een rol spelen in het verkleinen van de CO2-uitstoot, maar om significante en duurzame verandering mogelijk te maken, moet de branche de efficiëntie nog verder vergroten in de gehele keten én moeten er groenten worden aangeboden die aantrekkelijk zijn voor de consument.

Het Syngenta Vegetable Seeds-team verwelkomt belanghebbenden op hun stand bij Fruit Logistica 2020 (Berlijn, 5-7 februari). Het bedrijf presenteert een volledig nieuwe reeks groentevariëteiten met het doel om betrouwbare en duurzame oplossingen te bieden voor de gehele keten.

Onder de opvallende innovaties die getoond worden, behoort een hele lijn paprikarassen die het hele jaar beschikbaar zijn, over de beste resistenties beschikken en die geschikt zijn voor zowel de conventionele als de biologische teelt. Een andere innovatie is de pitloze mini-watermeloen. Deze nieuwe maat is afgestemd op moderne gezinnen en beperkt voedselverspilling tot een minimum.

Syngenta heeft recent aangekondigd dat het bedrijf $ 2 mld gaat investeren in innovatie om een grote stap te kunnen maken in de verduurzaming van de landbouw

aldus Arend Schot, hoofd van EAME Vegetable Seeds.

FL2020

De investeringen van Syngenta in het duurzaam kweken van groente zullen zich vooral richten op de volgende kernpunten:

  • Kwaliteit en voedingswaarde van voedsel vergroten
  • Minder arbeid vereisen
  • Weerstand tegen klimaatverandering verbeteren
  • Hoeveelheid voedselafval verminderen
  • Gebruik van pesticiden verminderen

Schot noemt de Easy-Broc broccolirassen en de cherrytomatenrassen als voorbeeld. Deze rassen verminderen de voedselverspilling binnen alle schakels van de keten aanzienlijk.

De nieuwe Champion-lijn koolrassen heeft bewezen beter bestand te zijn tegen de gevolgen van klimaatverandering. De nieuwe knolvoetbestendige koolrabirassen maken het voor telers mogelijk deze steeds wijdverbreidere ziekte het hoofd te bieden, terwijl er in beide gevallen nog steeds grote hoeveelheden kwaliteitsproduct worden geproduceerd.

"De grotere nadruk op genetische kenmerken en plantveredelingsmethoden bij het ontwikkelen van duurzame oplossingen helpen telers. Onder andere bij het verbeteren van de bodemgezondheid, het beschermen van natuurlijke hulpbronnen en de ondersteuning van klimaatslimme landbouw. Dat is iets waar consumenten grote waarde aan hechten.," aldus Schot.

Future Labs - 'Unlocking the future of plant breeding'

Bezoekers van Fruit Logistica krijgen de kans om de lezing ‘Unlocking the future of plant breeding’ bij te wonen, die gehouden wordt door de International Seeds Federation (Future Labs, hal 27, woensdag 5 feb., 14:00 uur). Dr. Alexandra Brand, Syngenta Chief Sustainability Officer, zal samen met een panel van specialisten uit de branche bespreken welke voordelen nieuwe technologieën kunnen hebben voor consumenten en de detailhandel.

"Innovaties in de plantveredeling vormen een deel van de vele oplossingen voor de wereldwijde uitdaging van het opbouwen van duurzame voedselsystemen. Zeker met het oog op klimaatverandering en de voortdurend groeiende vraag van consumenten naar gezonde voeding van hoge kwaliteit," aldus dr. Brand. "We kijken ernaar uit om de dialoog aan te gaan over wat  dit betekent voor de voedselwaardeketen en consumenten."

Innovation Award

YOOM™, de unieke paarse cocktailtomaat van Syngenta is genomineerd voor de prestigieuze Fruit Logistica Innovation Award (FLIA). De award, die tijdens de vakbeurs wordt uitgereikt, is een onderscheiding voor baanbrekende innovaties in de hele groenten- en fruitafzetketen, van de teelt tot aan de verkooppunten.

Jeremie Chabanis, Value Chain Lead EAME, zei: "YOOM™ heeft bewezen een buitengewoon ras te zijn. Dankzij de unieke smaak en eigenschappen in combinatie met de aantrekkelijke paarse  schil. Het ras is al een succes gebleken bij telers en biedt de consumenten een ongeëvenaarde smaakervaring. Daarnaast hebben we door de spannende marketingcampagne en -presentatie een  product gecreëerd met een echte impact op de keten.

Het is geweldig om te zien dat dit product een plaats heeft weten te veroveren tussen de meest innovatieve producten in de sector.
 
Yoom in punnet
 
FL2020

Bezoek onze stand op Fruit Logistica in Hall 1.2 D-16 en ontdek hoe onze rassen aan een duurzamere sector kunnen bijdragen.


Meer informatie
Marie Legendre: +31 6 1097 3986, [email protected]
Brigitte van der Steen: +31 6 3062 1693, [email protected]