Een duurzame verpakking voor de Kumato® tomaat | Syngenta Nederland

You are here

Een duurzame verpakking voor de Kumato® tomaat

Groentezaden
12.06.2019
Kumato nieuwe duurzame verpakking

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. De consument kijkt anders naar plastic en krijgt steeds meer een voorkeur voor duurzame verpakkingen. Daarom introduceren Valstar en Den Berk Délice een duurzame verpakking voor de Kumato tomaat voor de Duitse markt. Samen met Syngenta hebben zij een verpakking ontwikkeld die is gemaakt van 100% gecertificeerd FSC karton en geen plastic bevat.

De uitdaging van volledig kartonnen verpakkingen is de zichtbaarheid van het product én de houdbaarheid van de groente. Dit blijkt voor de consument toch erg belangrijk bij groenten en fruit. Samen hebben we verschillende opties geprobeerd om voldoende zicht te houden, zonder dat de tomaten er uit vallen. Voor de luchtcirculatie zijn er ook twee openingen gemaakt, zowel in de voor als achterzijde van de verpakking.

De nieuwe verpakking sluit goed aan op de missie van Valstar om de consument te inspireren met nieuwe producten en concepten, waaronder verpakkingsoplossingen, die we samen ontwikkelen met de leverancier en klant. Duurzaamheid is hierin een van de key topics.

Nieuwe verpakking Kumato
De keuze om een nieuwe verpakking te ontwikkelen voor de Kumato is meer dan alleen duurzaamheid. De consument is steeds meer in voor smaakvolle en bijzondere groenten en fruit. Kumato is opvallend en exotisch! Achter de donkerbruine-goudgroenige kleur schuilt een intense, volle smaak en geeft het een gerecht net dat tikkeltje extra. Met deze bijzondere eigenschappen is de Kumato een uniek product en mag daarom ook opvallen in het schap. Deze nieuwe verpakking geeft de juiste uitstraling aan het product.

Dankzij haar unieke kenmerken heeft Den Berk Délice beslist om Kumato onder hun Délice-lijn te brengen. Délice omvat kwalitatief en smaaktechnisch het beste uit de serres van Den Berk Délice. Deze producten zijn te herkennen aan het kwaliteitslabel ‘Délice’, waarbij de vorm van een serre het logo van het product omkadert.
Tijdens de Fruit Logistica in Berlijn heeft Den Berk Délice het overkoepelende merk ‘Délice’ geïntroduceerd.

De Kumato in deze nieuwe verpakking is verkrijgbaar in 10x370g.

Bron: Valstar Holland & Den Berk Délice

Valstar Holland - Ildi van Wingerden: +31 174 530 874, [email protected]www.valstar.nl 
Den Berk Délice - Loes van der Velden: +32 14 407240, [email protected]www.denberk.be