Actie ‘Ga voor Kleur’ stimuleert groenten- en fruitconsumptie | Syngenta Nederland

You are here

Actie ‘Ga voor Kleur’ stimuleert groenten- en fruitconsumptie

09.05.2017

Rudolf van Veen, Ambassadeur Nationaal Actieplan Groenten en Fruit:

Eet zoveel mogelijk verschillende kleuren.

Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken en Rudolph van Veen geven op 10 mei het officiële startschot voor de actie 'Ga voor Kleur', een initiatief om de groenten- en fruitconsumptie flink te verhogen. Dat vindt plaats in De Wereld van Smaak, Markthal Rotterdam.

Ga voor Kleur

Ga voor Kleur benadrukt de veelkleurigheid van groenten en fruit als de perfecte manier om je maaltijden extra lekker en gezond te maken. De ambassadeurs Rudolph van Veen (Meesterkok) en Tamara de Weijer (huisarts) roepen heel Nederland op meer kleur toe te voegen aan hun maaltijden. Rudolph van Veen: "Het is niet alleen leuk om te variëren met verschillende kleuren groenten en fruit, het is ook erg gezond. Groenten en fruit van verschillende kleuren bevatten verschillende voedingstoffen, die heb je allemaal nodig. Eet dus zoveel mogelijk verschillende kleuren, zo weet je zeker dat je goed bezig bent."

Nederland koploper gezonde voeding

Nederland moet over vijf tot tien jaar wereldwijd de onbetwiste koploper zijn in gezonde en duurzame voeding. Tijdens de Voedseltop in januari zijn afspraken gemaakt om te komen tot een veiliger, gezonder en duurzamer voedselsysteem. Naast investeringen in een gezonder voedselaanbod met minder zout, minder verzadigd vet en minder calorieën wil het kabinet dat alle Nederlanders meer groenten en fruit gaan eten. Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit moet deze ambitie realiseren.

Kleurrijk eten
Bron: NAGF