You are here

Knolbehandeling pootgoed en bij inschuren

Knolbehandeling en rijenbehandeling bij het poten

Knolbehandeling van pootgoed en bij inschuren

Revus bestaat 10 jaar - dat vieren wij samen met ú!

Revus 10 jaar phtytophthora bestrijding     Revus 10 jaar phytophthora bestrijding in aardappelen

Rhizoctonia, zilverschurft en zwarte spikkel bestrijden

In de teelt van aardappelen, niet alleen pootgoed, maar ook consumptie- en zetmeelaardappelen kunnen Rhizoctonia, zilverschurft en zwarte spikkel de opbrengst- en schilkwaliteit negatief beïnvloeden. Rhizoctionia heeft invloed op de maatsorteringen en kan knolmisvorming veroorzaken. Vroege aantasting van jonge knollen veroorzaken gaatjes die sterk lijken op die van ritnaalden. Zilverschurft en Zwarte spikkel tasten de schil aan waardoor de kwaliteit van de aardappelen sterk terugloopt en de presentatie negatief wordt beïnvloed. Amistar is hét fungicide dat zowel Rhizoctonia als zilverschurft en zwarte spikkel effectief bestrijdt. Meerjarig onderzoek heeft de waarde van Amistar in de teelt van tafelaardappelen ruim bewezen. Klik hier voor meer informatie over de bestrijding van Rhizoctonia, zilverschurft en zwarte spikkel (inclusief proefresultaten en advies)

Bescherming van pootgoed voor het planten

Rhizoctonia kan schade veroorzaken vanuit de sclerotiën op de knollen.  Een knolbehandeling kan dit voorkomen en heeft het een uitstekende nevenwerking tegen zilverschurft en zwarte spikkel. Dit zorgt ervoor dat de aardappelen ongestoord kunnen groeien naar een hoge opbrengst van uitstekende (schil)kwaliteit. ideaal is de toepassing van Maxim met een schijfvernevelaar op een rollerband. Dit mag zowel binnen als buiten plaatsvinden. Dus ook op het erf; het hoeft dus niet speciaal in de schuur te gebeuren. Praktisch is dit een handig voordeel.

Bescherming van pootgoed tijdens de bewaring

Voor bewaarziekten van pootgoed biedt Syngenta een totale aanpak. Hiermee beschermt u pootaardappelen tegen bewaarziekten zilverschurft (Helminthosporium), gangreen (Phoma) en droogrot (Fusarium sulphureum en Fusarium solani). 
Behandeld pootgoed mag niet voor menselijke of dierlijke consumptie worden bestemd. 

Aardappelmiddelen wanneer toepassen

Middelenschema

Overzicht welke middelen u wanneer kunt toepassen

Alternaria informatie

Test uw Alternariakennis

Wat weet u van Alternaria? Test uw kennis in 10 korte vragen

Revus 10 jaar phytophthora bestrijding in aardappelen

Phytophthora test uw kennis

Wat weet u van Phytophthora? En hoe goed kent u Revus?