You are here

Een gekleurde blik op bloemkool!

Maak kennis met onze prachtige rassen

Syngenta beschikt momenteel over vier gekleurde bloemkoolrassen. Een mooie aanvulling in het bestaande schap! Deze roosjes zijn niet alleen erg leuk om te zien maar super gezond! Hieronder stellen wij onze rassen en hun voordelen aan u voor:

Depurple

  • Aantrekkelijke lichtpaarse kleur
  • Sterk groeikrachtig en opgericht gewas
  • Bevat een hoog gehalte aan anthocyanine (antioxidant)
  • De paarse kleur komt best tot uiting bij niet afdekken van de kool

Graffiti

  • Aantrekkelijke donkerpaarse kleur
  • Sterk groeikrachtig en opgericht gewas
  • Bevat een hoog gehalte aan anthocyanine (antioxidant)
  • De paarse kleur komt best tot uiting bij niet afdekken van de kool

Bereidingsadvies

Kleurenbloemkool wordt aanbevolen voor gebruik rauw of gestoomd in verschillende gerechten. Het verse product biedt mogelijkheden in saladbars en als decoratief element in schotels. De oranje en groene kleur van de kool blijft bij het koken goed bewaard zowel intern als extern. De paarse kleur blijft echter best bewaard bij een korte bereiding in stoomoven of in magnetron, toevoeging van citroenzuur kan helpen voor een beter kleurbehoud.

[[{"fid":"34261","view_mode":"default","attributes":{"alt":"Syngenta gekleurde bloemkolen in schap","title":"Syngenta gekleurde bloemkolen in schap","height":"360","width":"640","style":"width: 640px; height: 360px;","class":"media-element file-default"},"fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Syngenta gekleurde bloemkolen in schap","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Syngenta gekleurde bloemkolen in schap","filename_field[nl][0][value]":"schapjust.jpg","field_file_image_desc_text[nl][0][value]":"","field_file_image_copyright_text[nl][0][value]":""},"type":"media"}]]
Gekleurde bloemkool in het schap van Just Fresh (Hessing).

Meer weten over deze rassen?

Joop Hof, bloemkoolspecialist

Fields of Innovation - The movie (2017)