Frisetta

Frisetta veld

Frisetta™: fris, vrolijk en zacht!

Natuurlijke kruising tussen spruit- en boerenkool

Frisetta™ is een nieuw innovatief kooltje, veredeld met traditionele technieken door de combinatie van spruitkool en boerenkool.

Frisetta verrassend kooltje

Frisetta is een mooie, enigszins krokante groente, die er een beetje uitziet als een bloem. Syngenta heeft momenteel drie rassen ontwikkeld die commercieel beschjikbaar zijn. Deze rassen bieden een goede oogstzekerheid en zijn sterk tegen ziekten en tegen vorst.

Frivole Green: groenbladig type, plant komt gemakkelijk op lengte en staat stevig. Goede bladval. Levert fijn gekruld frisgroene kooltjes, oogstbaar in de maanden van half november tot eind januari.

Frivole Purple: paarsbladig type, plant komt gemakkelijk op lengte en staat stevig. Goede bladval. Levert een fijn gekruld paars gekleurde kooltjes, oogstbaar in de maanden van eind november tot midden februari.

Frivole Red: meer dieprood gekleurd type. Vrij stevig gewas, komt zeer gemakkelijk op lengte en produceert fijn gekruld dieprode kooltjes, oogstbaar in de maanden vanaf december tot begin maart.

Frivoletta teelt en oogst

Alle varianten hebben een excellente, frisse, milde smaak. Bovendien zijn ze makkelijk en snel te bereiden met alle denkbare kooktechnieken. Frisetta is gewoon te koop bij de meeste supermarkten en groenteboeren vanaf november tot en met maart. Om inspiratie op te maken, vindt u veel recepten en tips op www.frisetta.nl.

Frivoletta red green