Wake up... and hear the music! | Syngenta Nederland

You are here

Wake up... and hear the music!

Wake up... and hear the music!

De nieuwe rassen Ice Party en Ice Music zijn een belangrijke aanvulling op het assortiment ijsbergsla van Syngenta Seeds. Beide rassen combineren een groot oogstvenster met specifieke voordelen op het gebied van kwaliteit, oogstgemak en ziekteresistentie.

Een belangrijk kenmerk van zomerras Ice Music is de relatief korte groeiperiode. Dat vraagt iets meer creativiteit in het oogstschema maar daar staan een aantal belangrijke voordelen tegenover. Een kort groeiseizoen betekent minder uitgaven aan gewasbescherming en beregening. Ice Music is robuust en houdt ook bij hitte goed z’n vorm. De afgelopen zomers hebben laten zien dat de schottolerantie bij hitte ongeevenaard is en dat Ice Music zeer sterk is tegen interne rand. Die eigenschappen laten zich prima combineren met het ruime oogstvenster van 500 tot 900 gram. Als het ras iets langer staat, blijft de kwaliteit prima op niveau. En dankzij z’n goede bodemkwaliteit laat Ice Music zich makkelijk verpakken. Wij zijn er van overtuigd dat Ice Music zich met deze eigenschappen een plek gaat verwerven in de plantschema’s voor de periode van eind april tot half juli.

Hoge kwaliteit rondom de zomer
Ice Party is ontwikkeld voor de plantperiodes van eind februari tot en met april en van half juli tot half augustus. Het ras groeit relatief langzaam maar heeft desalniettemin een zeer goede vroege opbrengst met een uitstekende kwaliteit en een mooie dichte vulling. Ook onder moeilijke omstandigheden geeft Ice Party een zekere kropvorming. Oogsten en verpakken van Ice Party is een feest en het ras heeft een mooi stevig buitenblad. Met het ruime oogstvenster van 500 tot 900 gram kan de teler meerdere markten bedienen zonder in te boeten op kwaliteit. Ice Party biedt u een zekere opbrengst van hoge kwaliteit bij zowel vroege als late teelt. Uiteraard zijn zowel Ice Music als Ice Party voorzien van een modern pakket resistenties.

Om deze content te kunnen zien moet u de Marketing Cookies inschakelen.

Wilt u meer weten? Onze slaspecialist Cees Allaart staat voor u klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven. U kunt hem bellen of appen op 06-51151504. Desgewenst regelen wij een videogesprek. U kunt hem ook foto’s of filmpjes sturen zodat hij op afstand teeltadvies kan geven.

 

Cees Allaart, sluitkool- en slaspecialist