Wie haalde de meeste VEM met SY Dakini in 2022?

Akkerbouwzaden
Koeien in de stal van Rene van Casteren uit Maren-Kessel

Veehouders die het maïsras SY Dakini hebben ingezaaid in 2022 konden meedoen met de SY Dakini VEM-wedstrijd, georganiseerd door Syngenta en ForFarmers. Veehouders met de hoogste kuiluitslagen van het afgelopen maisseizoen maakten hierbij kans op mooie prijzen. De maatschap Van Casteren uit Maren Kessel is de winnaar van de SY Dakini VEM wedstrijd 2022. Met maar liefst 1036 VEM per kg droge stof scoorde de SY Dakini uitzonderlijk goed in een toch wel moeilijk maisjaar. Melkveehouder René van Casteren teelde de winnende mais op kleigrond en heeft gedurende de hitte beregend.

Ook de overige ingezonden kuilen waren van een zeer hoge kwaliteit. De 1e 10 kuilen scoren gemiddeld bijna 1020 VEM per kg, uitslagen die aantonen dat het maisras SY Dakini zijn reputatie meer dan waard maakt.

Op de foto ziet u, Ron Vennix (Teeltspecialist bij ForFarmers) en René van Casteren (linksboven). Ron overhandigde de eerste prijs, welke gelijk staat aan 10 zakken zaaizaad SY Dakini en natuurlijk een fles champagne!

De tweede prijs, een dinerbon van 200 euro, werd gewonnen door de Lingenhof Agro in Rhenoy met 1033 VEM. De Lingehof Agro is een zorg(geiten)boerderij. Ook zij boeren net als de winnaar op kleigrond. Voor de zaai is één keer beregend. En natuurlijk gaat er geitenmest op want: ‘Geitenmest is goud’ weet Ron Vennix. Dat ze in de wedstijd zilver haalden kan de pret niet drukken: ‘Bij deze prijs heeft mijn vrouw er ook wat aan!’, aldus Willem Groeneveld (rechtsboven).  

Tot slot zijn er maar liefst twee bedrijven die de derde prijs in ontvangst mochten nemen, namelijk: Melkveebedrijf De Nopjeskamp in Baak (linksonder) en de VOF Rundveehouderij Lamers in Oeffelt (rechtsonder) met beiden 1021 VEM in de kuil. Beiden ontvingen een mooi stoelhoes. Alle overige inzenders hebben een mooie fles champagne ontvangen.

In 2023 opnieuw kans op mooie prijzen met Dakini!

Ook in 2023 organiseren we weer de SY Dakini VEM wedstrijd. Dus wil je volgend jaar net als bovenstaande winnaars verrast worden met een mooie prijs? Kies dan voor het maisras SY Dakini en ga voor de hoogste VEM-waarde in de kuil! De voorwaarden zijn hierbij gelijk aan die van het afgelopen jaar. Kijk op de site van ForFarmers voor meer informatie over de voorwaarden en aanmelden. 

Winaars SY Dakini VEM wedstrijd 2022